Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklēram uzvara kvalifikācijā Monako, Peress un Sainss avarē

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklēram uzvara kvalifikācijā Monako, Peress un Sainss avarē
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Monako F1 posma kvalifikācijā uzvaru izcīnījis "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, bet cīņa noslēdzās mazliet ātrāk nekā plānots, jo šaurajā ielu trasē avarēja un to pilnībā nobloķēja Serhio Peress un Karloss Sainss. Pirms tam abi gan bija paguvuši sasniegt gana augstus rezultātus.

"Ferrari" un "Red Bull" komandas šonedēļ demonstrē ievērojamu pārspēku pār visiem, bet kvalifikācijā visai dominējošu sniegumu spēja nodemonstrēt mājinieks Leklērs. Viņš bija ātrākais jau pirmajās divās kvalifikācijas kārtās, bet trešajā ar pirmo mēģinājumu sasniedza rezultātu 1:11.376. Aiz viņa tobrīd ierindojās komandas biedrs Sainss, kā arī "Red Bull" piloti Peress un Makss Verstapens - viņi visi atpalika mazāk par 0.3 sekundēm.

Dodoties pēdējā mēģinājumā, Leklērs jau bija sasniedzis rekordu pirmajā sektorā, bet apli nācās anulēt, jo bija izkārti sarkanie karogi, ar ko kvalifikācija arī noslēdzās. Līkumā pirms tuneļa saslīdēja Peress, ar mašīnas aizmuguri ietriecoties barjerā. No viņa nespēja izvairīties kādu gabaliņu aizmugurē braucošais Sainss, arī saslīdēja un uztriecās "Red Bull" spēkratam. Šaurā trase tika nobloķēta.

Līdz ar to rezultāti palika līdzšinējie, Leklēram un Sainsam nodrošinot pirmo starta rindu, bet Peresam un Verstapenam - otro. Uz šo posmu kā sezonas līderis ir devies Verstapens, taču viņa ātrums Monako pagaidām neliecina par sportista gatavību uzvarēt, turklāt komandas biedrs Peress arī visos treniņbraucienos pirms tam bija ātrāks.

Lando Noriss Monako trasē startēs no piektās pozīcijas, bet Džordžs Rasels izcīnījis sesto starta vietu. Ceturtajā rindā startā stāsies Fernando Alonso un Luiss Hamiltons, bet aiz viņiem - Sebastians Fetels un Estebans Okons.

Sarkanie karogi bija izkārti arī pirmajā kvalifikācijas kārtā, kad līkuma iekšmalas barjeru nedaudz aizķēra un priekšējo kreiso riteni sabojāja Juki Cunoda. Sportists gan pats saviem spēkiem spēja aizbraukt līdz boksiem.

Jau pirmajā kvalifikācijas kārtā cīņu noslēdza Alekss Albons, Pjērs Gaslī, Lānss Strols, Nikolā Latifī un Guanju Žou, kuri savā starpā pārdalīs pēdējās piecas starta pozīcijas. Savukārt otrajā kvalifikācijā palika un aiz "Top 10" startā stāsies Cunoda, Valteri Botass, Kevins Magnusens, Daniels Rikjardo, kurš piektdien otrajā treniņā bija piedzīvojis avāriju, un Miks Šūmahers.

Monako posms notiks svētdien un tā starts paredzēts plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Ir liela iespējamība, ka sacīkšu laikā būs lietus.

Monako GP kvalifikācija:

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Šarls LeklērsFerrari1'11.376
2.Karloss SainssFerrari+0.225
3.Serhio PeressRed Bull-RBPT+0.253
4.Makss VerstapensRed Bull-RBPT+0.290
5.Lando NorissMcLaren-Mercedes+0.473
6.Džordžs RaselsMercedes+0.736
7.Fernando AlonsoAlpine-Renault+0.871
8.Lūiss HamiltonsMercedes+1.184
9.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes+1.356
10.Estebans OkonsAlpine-Renault+1.671
11.Juki CunodaAlphaTauri-RBPT+1.421
12.Valteri BotassAlfa Romeo-Ferrari+1.533
13.Kevins MagnusensHaas-Ferrari+1.545
14.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes+1.588
15.Miks ŠūmahersHaas-Ferrari+1.705
16.Alekss AlbonsWilliams-Mercedes+2.235
17.Pjērs GqaslīAlphaTauri-RBPT+2.284
18.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes+2.302
19.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes+3.027
20.Guanju ŽouAlfa Romeo-Ferrari+4.230

  +1 [+] [-]

, 2022-05-28 19:18, pirms 2 gadiem
Neredzēju kvaleni! Kas ar Rikardo? Nepaspēja atgūties pēc avārijas?
Bet sk ir viens. Ja krasi nemainīsies džekam ātrums, tad 2023 nebūs mclarenos.

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:00, pirms 2 gadiem
EUcerin rakstīja: Neredzēju kvaleni! Kas ar Rikardo?
Pirmajā kvalifikācija pēdējo apli labi nobrauca, vienbrīd pat bija TOP 8 man liekās, otrajā 2 minūtēs pirms beigām, Jukijs nobučoja bortu un bija sarkanie karogi. Attiecīgi, daudzi izkrita no TOP 10 kuriem tur bija jābūt, pat Lando bija 10 vai 11 otrajā kvalifikācijā līdz sarkanajiem karogiem. Un kad iedeva zaļās gaismas, ne visi paspēja iepraukties zem finiša karoga pēdējam aplim.

Tas pats arī trešajā kvalifikācijā, Hamiltonam bija uzņemts labs ātrums un pirmajā sektorā pat bija labs laiks, Leklerks vispār sev pirmajos divos sektoros vinnēja 0.4sek, bet nu tad spēlē iesaistijās Čeko Tokijo Drifta pavadijumā un viss tā arī palika kā ir ...

Ferrari galvas tiesu labāki par visiem izskatās, itkā Čeko spēja atrast kkur ātrumu un labus laiku, piemēram Maksis varēja parādit 1-2 labus apļus, Čeko no 10 apļiem uzrādija labus laikus kādos 8 apļos.

Dīvainā kārtā man liekās, ka Alonso un Noriss varētu mēģināt cīnities par podiumu, Mercedes izskatījas diezgan drūmi visus treniņus un kvalifikāciju it īpaši.

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:01, pirms 2 gadiem
Palielam izskatās, ka Čeko varētu mēģināt ietekmēt pirmās 2 pozīcijas, Maksim galīgi negāja abās dienās.

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:32, pirms 2 gadiem
Palielam gribaz uztaeikt Čeko, ļoti labs sniegums šajā nedēļas nogalē, tiešām lido un uzteikšu vēlreiz Ņuviju, ģeniāls msters, lieliska masīna.

Ferrari malači viņiem ļoti svarīga pirmā starta rinda. Ja grib mēģināt spirināties pretī RBR, ir jāņem dubultuzvara, ļoti svarīgi punktu ziņā.

McLaren šasijai labs potenciāls un Noriss lido, jā Rikjardo saskārās ar problēmām, nedaudz nepaveicās, taču visu laiku atpaliek par 0,4s.tas ir daudz, ja pirmajā sezonā tas bija pieņemams Makos, tad tagad ir jāuzlabo sniegums, zinu, ka viņām šosezon arī veiksme nav stiprā puse, taču tīri pat brīvā trasē no Norisa atpaliek par daudz. Zinot, ka līgumā ir iespēja pirms termiņa lauzt līgumu, šādi turpinot, lai kā to nenoliegtu intervijās Maku boss, Rikjardo var zaudēt vietu.

Mersedes, kā jau teicu Spānijā jāskatās progress kopumā un dažādās trasēs, kopumā šasija ir diezgan laba, tas ir pozitīvi, ātrums ir uzlabojies, taču overālā atguvuši ir 0,2-0,3s.tas nav slikti, taču jācer uz ERS sistēmas uzlabojumiem un citiem jaunumiem. Vēl viens mīnus, Hamiltonam un Raselam nācās braukt 2-3apļus, lai uzsildītu aizmugures riepas, kā rādās šasija ir ļoti maiga no mehāniskās saķeres puses, jā tas var izmantot vienu pitu un ļoti ilgu braucienu ar riepām, ja vien nesāksies riepu granulācija, taču liecina, ka mašīna neizmanto riepu un ātruma potenciālu.

Rasels malacis, bet nu Hamiltonam gan kaut kāda pelēkā, melnā josla, gāja uz apli, kas iespējams nostumtu Norisu un Raselu, taču bams un atkal kkas notiek ne pēc plāna .

Leklērs vispār varēja uzstādīt fatastisku apli, bet, ko lai dara Perez ļoti cerēja vismaz Sainzu nokost.

Maksimai nezidevās atrast pieeju mašīnai, pat mēģinot Pereza regulējumus.

Ar plusa zīmi Alonso un Okons, visu nedēļu izskatījās bēdīgi, bet vecā lapsa kvalenē super sniegums . Un, lai arī nav mans mīlulis, Fettels, lielisks sniegums, adaptējies pie jaunās šasijas uzlabojumiem un tiešām izdarīja visu uz 110%.

Arī jāteic Gaslijam nepaveicās ar karogiem nelaikā.

Nu, ko rīt ceram uz interesantu sacīksti, bez lielām avārijām .

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:37, pirms 2 gadiem
Maksim abas dienas bija problēmas ar pirmo līkumu (bremzēšana), vismaz tā varēja saprast. Un dodoties pēdējā lidojošajā aplī, kad pirmais sektors beidzot bija ok, Perezs nobloķēja trasi.
Par meršiem, cik sapratu, tad uz šodienu bija spiesti braukt ar augstāku (tā kā no zemes) setupu, kas ietekmēja rezultātus. Vakar Hamis sūdzējās, ka acis krīt ārā no kratīšanās (eyeballs coming out of sockets), dažās vietās grīda "sitās" pret asfaltu (kas tas būtu latviski - bottoming out?).

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:39, pirms 2 gadiem
Rīt jācer uz lietu, citādi būs garlaicīgi. Paskatījos F2 sprinta sacīkstes, vispār nevienas normālas apdzīšanas, ja neskaita dažus taranēšanas mēģinājumus.

     [+] [-]

, 2022-05-29 11:28, pirms 2 gadiem
Te viss atkarīgs no Leklēra - ja pats nepieļaus kādu nopietnu kļūdu, tad neviens viņa uzvaru neapdraudēs... protams, pastāv iespēja kādai tehniskai ķibelei, tomēr neticu, ka 2 sacīkstēs pēc kārtas būs tehniskas problēmas...

Vēl vieglāka šī uzvara Leklēram būs tad, ja Sainsam izdosies noturēties 2. vietā... jo būsim reāli - viņš nemēģinās apdraudēt Leklēra pozīciju...

     [+] [-]

, 2022-05-29 14:32, pirms 2 gadiem
Tik vnk nav, savas korekcijas, kā jau pierāda sacīkstes, var ieviest nelaikā izbraukusi SC

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:07, pirms 2 gadiem
WTF, kas tur notiek?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Lietus, atliekam startu?!?!?! Ko??????????????

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:11, pirms 2 gadiem
Intrigas vienīgais garants - lietus 😄

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 16:17, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Intrigas vienīgais garants - lietus 😄
Pitstopi, lietus, potenciālas avārijas...
Šis būs ļoti interesants Monako GP. Nesaprotu, par ko te dažiem cepiens.

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:28, pirms 2 gadiem
DaMarcus rakstīja: Pitstopi, lietus, potenciālas avārijas...
Šis būs ļoti interesants Monako GP. Nesaprotu, par ko te dažiem cepiens.
Nu jā... 4h kkaut kā ir jāpavada.

Ok, gaidot tās 10 min, uznāca mega lietus. Bet tieši 16:00 bija ok.

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:47, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu jā... 4h kkaut kā ir jāpavada.

Ok, gaidot tās 10 min, uznāca mega lietus. Bet tieši 16:00 bija ok.
Nu tas no katra personīgi atkarīgs.
Man kā TV vērotājam šī kavēšanās vispār neko nemaina.
Tiem, kas tur ir uz vietas... tas savādāk.

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:48, pirms 2 gadiem
Vajadzētu aiziet pēc aliņa, citādi jau apnīk gaidīt. Ā, bet alu nedzeru. Ko nu? 😄

     [+] [-]

, 2022-05-29 17:03, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vajadzētu aiziet pēc aliņa, citādi jau apnīk gaidīt. Ā, bet alu nedzeru. Ko nu? 😄
Apēd sūdu.

Vai to arī neēd?