Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Azerbaidžānas F1 posma vienīgajā treniņā ātrākais Verstapens

Juris Grīns
Juris Grīns

Azerbaidžānas F1 posma vienīgajā treniņā ātrākais Verstapens
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Šodien aizvadītajā Azerbaidžānas F1 posma vienīgajā treniņsesijā labāko rezultātu uzrādīja Makss Verstapens, kurš uz sezonas ceturto posmu ieradies kā kopvērtējuma līderis.

Visos trīs aizvadītajos posmos uzvaras guvusi "Red Bull" komanda. Verstapens, kurš uzvarējis divos no posmiem, kopvērtējumā ir vadībā, bet 15 punktus viņam zaudē Serhio Peress.

Sezona atsākusies pēc gandrīz mēneša pārtraukuma, un Azerbaidžānas posmā pirmo reizi tiks izmantots jaunais sacensību formāts. Tas paredz, ka šodien notiek treniņš un kvalifikācija, kurā cīņa risināsies par starta vietām uz svētdienas sacīksti. Savukārt sestdien būs vēl viena kvalifikācija, kurā noteiks starta vietas uz tajā pašā dienā gaidāmo sprinta sacīksti.

Treniņā ātrākie bija "Red Bull" un "Ferrari" komandu braucēji. Verstapens sasniedza rezultātu 1:42.315, bet Šarls Leklērs no viņa atpalika tikai 0.037 sekundes. Tālāk sekoja Peress un Karloss Sainss, kurš vienā brīdī aizķēra trases barjeru.

Kvalifikācija sāksies šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.