Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ceļošanas ierobežojumu dēļ otro gadu pēc kārtas atcelts Kanādas GP

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ceļošanas ierobežojumu dēļ otro gadu pēc kārtas atcelts Kanādas GP
Foto: Canadien Press/Scanpix

Arī šogad F1 posms Kanādā nenotiks, paziņojuši čempionāta organizatori. Tas saistīts ar Covid-19 ceļošanas ierobežojumiem un trešo saslimšanas vilni ar vīrusu Kanādā. Tā vietā no 11. līdz 13. jūnijam otro gadu pēc kārtas posms tiks rīkots Turcijā.

Kanādā F1 posms Covid-19 pandēmijas dēļ nenotiks jau otro gadu pēc kārtas. Oficiāli paziņots, ka saistībā ar ceļošanas ierobežojumiem un došanos pašizolācijā uz 14 dienām pēc ierašanās Kanādā nav iespējams sarīkot posmu. Ontārio un Kvebekas apkaimēs novērojams trešais Covid-19 vilnis un inficējušo skaits strauji pieaudzis. Saistībā ar F1 posmu norisi Kanādā ir gan viena laba ziņa - vienošanās starp F1 un Kanādas posma organizatoriem pagarināta līdz 2031. gadam.

Kanādas vietā no 11. līdz 13. jūnijam otro gadu pēc kārtas F1 posms notiks Turcijā. Pagājušogad Turcija atgriezās F1 kalendārā pirmo reizi kopš 2011. gada. Šajā posmā ''Mercedes'' pilots Lūiss Hamiltons nodrošināja sev septīto pasaules čempiona titulu.

''Lai arī esam vīlušies, ka posms nenotiks Kanādā, ar prieku vēlreiz atgriezīsimies Turcijā. Vēlos pateikties Kanādas posma organizatoriem un visām iesaistītajām pusēm, kuras darīja visu, lai posms Kanāda notiktu. Ceļošanas ierobežojumu dēļ tas nebija iespējams,'' teikts F1 paziņojumā.

Jau šajā nedēļas nogalē ar posmu Portugālē turpināsies F1 čempionātā. Pirmajā posmā triumfēja Lūiss Hamiltons, bet otrajā ''Red Bull'' pilots Makss Verstapens.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...