Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komanda "Force India" ir uz bankrota robežas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komanda "Force India" ir uz bankrota robežas
Foto: lapresse/Scanpix

2017. gada ceturtā spēcīgākā "Formula 1" komanda "Force India" šobrīd cīnās par izdzīvošanu un atrodas uz bankrota sliekšņa, pavēstījis tās vadītāja vietas izpildītājs Bobs Fernlijs.

Par spīti lieliskajam sniegumam pagājušajā sezonā, kad "Force India" piekāpās tikai spēcīgajām "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" komandām, šogad tai pirmajā posmā Austrālijā neizdevās iekļūt pat vadošajā desmitniekā ne kvalifikācijā, ne arī sacīkstēs.

Izrādās, šāds regress nav sakritība, jo komanda piedzīvo arvien grūtākus laikus. Nav noslēpums, ka tās īpašniekam Vidžajam Maljam ir aizvien lielākas nepatikšanas ar likumu sargājošajām iestādēm, kā arī šobrīd komandai ir grūtības ar budžeta nokomplektēšanu. Mēneša laikā tā varētu iznīkt vai arī tomēr izdzīvot.

"Nākamās četras nedēļas noteiks, vai mēs izdzīvosim," intervijā vācu "Auto Bild" atklājis "Force India" pārstāvis Fernlijs. "Īsā laika posmā man ir jāsavāc liels naudas apjoms."

Iepriekš "Force India" komandai tikušas dotas priekšrocības attiecībā uz F1 ienākumu pārdali, taču šoreiz tā vairs nav.

"Lai tā būtu, ir vajadzīga piekrišana no visām komandām, taču šoreiz "Williams" izmantoja savas veto tiesības," atzīst Fernlijs. "Tomēr man ir plāns, kas nākamo divu vai trīs nedēļu laikā varētu nostrādāt."

"Force India" šogad turpina pārstāvēt spēcīgie piloti Serhio Peress un Estebans Okons.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

     [+] [-]

, 2018-03-28 19:28, pirms 7 gadiem
Paldies "Williams"!!! Ibiorio

     [+] [-]

, 2018-03-28 20:05, pirms 7 gadiem
Formula 1 tas nav nekas jauns!!Vari vinnēt čempi, bet bankroēt nākamajā sezonā ja nav rūpnīcas komanda protams!! Tāpēc F1 nav nākotnes. Mirstošs čempionāts!!

     [+] [-]

, 2018-03-28 20:51, pirms 7 gadiem
EUcerin rakstīja: Formula 1 tas nav nekas jauns!!Vari vinnēt čempi, bet bankroēt nākamajā sezonā ja nav rūpnīcas komanda protams!! Tāpēc F1 nav nākotnes. Mirstošs čempionāts!!
Mirstošs dēļ FIA un liberty. Dēļ FIA, jo no F1 saņem apmēram 400000$ gadā un ir eFormula īpašniece, kur pat pati konstruēja visiem autiņu, tāpēc svarīgi ir visu pārmest uz eF1, savukārt liberty interesē tikai peļņa.
eFormula šobrīd ir izklaides pasākums, kurā ieeja ir par brīvu, tāpēc ir daudz apmeklētāju, jo salīdzinājumam arī Rīgā daudzos pasākumos krastmalā ir bezmaksas ieeja, savukārt tehniskais izpildījums ir smieklīgs, jo formulas nespēj attīstīt lielu ātrumu, kas ir normālas apdzīšanas priekšnosacījums, tāpēc bieži vien brauc viena aiz otras, ir slāpētāji, utt., apdzīšanas notiek tikai uz brutālas ielekšanas iekšmalā un citu kļūdām, nevis ka viens braucējs ir labāks par otru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-02 17:01, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Mirstošs dēļ FIA un liberty. Dēļ FIA, jo no F1 saņem apmēram 400000$ gadā un ir eFormula īpašniece, kur pat pati konstruēja visiem autiņu, tāpēc svarīgi ir visu pārmest uz eF1, savukārt liberty interesē tikai peļņa.
eFormula šobrīd ir izklaides pasākums, kurā ieeja ir par brīvu, tāpēc ir daudz apmeklētāju, jo salīdzinājumam arī Rīgā daudzos pasākumos krastmalā ir bezmaksas ieeja, savukārt tehniskais izpildījums ir smieklīgs, jo formulas nespēj attīstīt lielu ātrumu, kas ir normālas apdzīšanas priekšnosacījums, tāpēc bieži vien brauc viena aiz otras, ir slāpētāji, utt., apdzīšanas notiek tikai uz brutālas ielekšanas iekšmalā un citu kļūdām, nevis ka viens braucējs ir labāks par otru.
Nu gan Tu runā pilnīgas auzas problēma, kas saistīta ar naudām, budžetu utt jau sen ir bijusi un ta bija vēl pirms Liberty, tā ka nevajag visu velt uz tam.

Paskaties rūpīgi kurš un kas ieviesa čempī izmaiņas, kas deva lielu varu autoražotajiem, kapēc tika un pēc kā iniciatīvas ieviesti šie hibrīdauto . Un nejau Liberty dēļ.

Lielāka problēma f1 ir tiesi autoražotaji un iepriekšēja Īpasniece + FIA.
Tieši viņi ieviesa tehnoloģijas, un pirms runa palasi kvai tiešam spečuku teikto, analizēto.

Šīs tehnoloģijas ieviesa Ekolstona laikā un Tev par brīnumu TODA un co. Mērķis bija zaļāka daba, taupība, lētums, rūpnīcas teica, ka tā ir iespēja ieviest jaunās tehnoloģijas auto, bet tas viss ir krāniņu mērīšanās priekš autokoncerniem un tie arī nobeidz čempionātu. (paskaties vēsturē, nebija rīūpnīcu un bija ekšens...sakritība? nop).

Un tagad par taupību, jauno formulu, dzinēju izmaksas ir 10it reiz lielākas nekā vecajiem dzinējiem.
Tiek runāt par degvielas taupību, bet ja paņem MGU-H, tas testos, ko testēja šī ierīce gonkas laika patērē vairāk degvielas nekā diviem dzinējiem f1 bez šīm iekārtam pietiktu visai sezonai...
1litrs f1 degvielas maksā vairak nekā 200 eiro. Piebilde pirms ieviesa hibrīdus tas bija virs 140.
Dēļ auto svara, nākās ieguldīt tik daudz naudas, ka šī visa ekonomija, zaļums ir pupu mizas.
Un tiesi rūpnīcu ražotaji ir pret, to, ka ievieš citus noteikumus, un nav plans būt visiem vienādiem, bet ir plāns lai nav tā, ka visu intrigu nomāc tas, kuram vairak naudas. Liberty grib šovu, un tur nekā slikta nav, bet vainot to, ko FIA + MOSLIJS + EKOULSTONS savārijā sakot ar ferrari dominanci (dubultstandarti noteikumos [atklajot 5 reizes ferrari nelegālības tie pat netika sodīti], vienas komandas celšana, savu intrešu lobijs), lūk visam sākums.
Pirms hibrīdiem, bija labak un neaizmirsti vēl kaut ko, drs...riepas (kuras fia un ko un ne liberty) lika taisīt vajākas ieviesa vēl pirms Liberty.

Secinājums paldies rūpnīcām, fia un vecajam Ekolstonam kurs pats vien bija visa ievadā.