Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Andreti atklāj vienu no savas topošās F1 komandas pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Andreti atklāj vienu no savas topošās F1 komandas pilotiem
Koltons Herta. Foto: indycar.com

Maikls Andreti, kurš pieteicis savu komandu 2024. gada F1 pasaules čempionātam, paziņojis, ka tās sastāvā startēs amerikāņu pilots Koltons Herta. Savukārt par komandas dzinēju piegādātāju varētu kļūt "Renault" vai "Ferrari".

Koltons Herta ir viens no Amerikas jaunajiem un talantīgajiem formulu braucējiem, kurš jau iemantojis lielu popularitāti līdzjutēju vidū. 21 gada vecumā viņam aiz muguras trīs sezonas "IndyCar" čempionātā, kur izdevies arī izcīnīt sešas uzvaras, bet 2020. gadā Herta ierindojās trešajā vietā kopvērtējumā. Arī šogad viņš turpina startēt "IndyCar", pārstāvot spēcīgo "Andretti Autosport" vienību.

Andreti cer, ka ar visu laiku jaunākā "IndyCar" sacīkšu uzvarētāja Hertas palīdzību varētu izdoties krietni celt F1 popularitāti ASV. Kā piemēru viņš min Maksu Verstapenu, kurš pamatīgi sacēlis čempionāta reitingus Nīderlandē.

"Nīderlandē ir strauji pieaudzis F1 reitings, jo viņiem ir savs pilots," atzina Andreti. "Mums nav neviena. Ja mums būs labs pilots ar lielu fanu bāzi, piemēram, Koltons, domāju, ka līdzjutēji sarosīsies."

Maikla Andreti tēvs, 1978. gada F1 čempions Mario Andreti pirms kāda laika pavēstīja, ka motorus komandai visticamāk piegādās "Renault". Tagad parādījusies informācija, ka opcija ir arī "Ferrari". Sarunas vēl notiks.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...