Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viljamss jauno F1 pilotu Sirotkinu notur par lēnīgu mehāniķi

Juris Grīns
Juris Grīns

Viljamss jauno F1 pilotu Sirotkinu notur par lēnīgu mehāniķi
Sergejs Sirotkins
Foto: Dailyautosport.com

Sergeja Sirotkina pirmās darba dienas "Williams" rūpnīcā izcēlās arī ar kādu nedaudz komisku situāciju, kad komandas dibinātājs Frenks Viljamss noturēja krievu autosportistu par neveiklu mehāniķi.

22 gadus vecais Sirotkins, kurš šogad būs komandas biedrs kanādietim Lensam Strolam, kopš ierašanās komandā izrādījis iniciatīvu izveidot labas attiecības ar pārējiem "Williams" darbiniekiem. Sportists mitinās nelielā dzīvoklītī Grovā, Lielbritānijā, kur bāzējas komanda, līdz ar to pēdējos mēnešos viņam bijusi iespēja tuvāk iepazīties ar citiem komandā strādājošajiem.

Sirotkins arī nolēmis iemēģināt mehāniķu darbu, lai paskatītos, kā viss izskatās no šāda skatpunkta. Tas radījis arī kādu visai smieklīgu tikšanos ar komandas īpašnieku Frenku Viljamsu.

"Es regulāri, kādas divas, trīs reizes nedēļā, piedalījos pitstopu veikšanas treniņos kopā ar mehāniķiem," stāsta Sirotkins. "Tobrīd strādāju ar riteņu uzgriežņu instrumentu, nebiju uzvilcis kombinezonu, kad ieradās Frenks. Atrados ar muguru pret viņu, viņš mani kādu brīdi pavēroja un teica: šis jaunais mehāniķis izskatās diezgan neapmācīts, vajadzētu veltīt vairāk laika, lai patrenētos darbam ar uzgriežņu pistoli. Vēlāk viņam pastāstīja, ka tas esmu es. Tā bija mūsu pirmā tikšanās šajā gadā."

Būdams 75 gadus vecs, "Williams" komandas dibinātājs Frenks Viljamss aizvien cenšas būt klāt notikumos, regulāri atrodoties bāzē Grovā vai arī boksos sacīkšu trasēs. Tikmēr faktiski komandu vada viņa meita Klēra Viljamsa.

"Nedēļas nogalēs rūpnīcā esmu pāris reižu viņu redzējis," stāsta Sirotkins. "Reiz svētdienas rītā ierados patrenēties un viņš vaicāja, ko es šeit daru. Teicu, ka esmu atnācis trenēties. Pēc tam atkal ierados vakarā un redzēju viņu, gaidot fizioterapeitu. Atkal tu, viņš sacīja."

Sergejs Sirotkins būs viens no diviem gaidāmās sezonas F1 debitantiem. Viņa līdz šim lielākie sasniegumi ir izcīnīta trešā vieta "GP2" čempionātā 2015. un 2016. gada sezonās.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.