Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs uzskata, ka "Mercedes" un "Ferrari" nespēs panākt "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs uzskata, ka "Mercedes" un "Ferrari" nespēs panākt "Red Bull"
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas pārspēks šobrīd ir tik milzīgs, ka pat nākamajā gadā "Mercedes" un "Ferrari" nespēs stāties pretī, uzskata bijušais F1 pilots Niko Rosbergs.

Četrus posmus pirms F1 sezonas beigām titulu nodrošināja Makss Verstapens, bet trīs posmus pirms čempionāta noslēguma "Red Bull" triumfēja Konstruktoru kausā. "Ferrari" tikai sezonas pirmajā pusē spēja gūt četras uzvaras, kamēr "Mercedes" šogad vēl nav uzvarējusi ne reizi. Pēdējos astoņos posmos pēc kārtas neuzveicami bijuši "Red Bull" piloti, lielākoties pirmo vietu izcīnot tieši Verstapenam.

Rosbergs par F1 čempionu kļuva 2016. gadā. Tas bija laiks, kad neviens nespēja sacensties ar "Mercedes" vienību.

"Pašlaik "Red Bull" komanda dominē tāpat kā "Mercedes" dominēja iepriekšējos gadus," vērtē Rosbergs. "Viņi tik ātri nodrošinājuši Konstruktoru kausu, jo ir dominējošajā komanda visās jomās, tieši tāpat kā "Mercedes" tajā laikā. Viņiem ir ātra mašīna, sezonas laikā tā tiek būtiski uzlabota, tā ir izturīga, viņiem izdodas laba stratēģija un komandā brauc šī brīža labākais vai viens no labākajiem pilotiem. Tas viss kopā darbojas neticami labi. Arī dzinējs izskatās lielisks."

Rosbergs uzskata, ka arī nākamajā sezonā "Mercedes" un "Ferrari" komandām būs grūti pārspēt pašreizējo čempionvienību.

"Šobrīd ir tāds periods, kad citām komandām pavisam noteikti būs grūti nokļūt "Red Bull" tuvumā, pat nākamajā gadā, jo pašlaik viņiem ir liels pārspēks," skaidro Rosbergs. "Pietuvoties būs grūti. "Mercedes" vājā vieta ir ātrums taisnēs. Mans kungs, cik viņi taisnēs ir lēni, sevišķi, ja salīdzina ar "Red Bull". Es tiešām ceru, ka viņi spēs atklāt noslēpumu, kā uzlabot maksimālo ātrumu."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...