Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mario Andreti: "Mēs gatavojamies tā, it kā būtu saņēmuši atļauju startēt F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

1978. gada F1 čempions Mario Andreti atzinis, ka viņa un galvenokārt dēla Maikla Andreti lolotais projekts "Andretti Global F1" šobrīd tiek īstenots ar pilniem apgriezieniem. Lai gan komanda aizvien nav saņēmusi atļauju startēt čempionātā, tiek darīts viss iespējamais, lai plānu izdotos īstenot.

Jau pirms vairākiem mēnešiem kļuva zināms, ka Andreti ģimenes veidotā komanda pieteikusi dalību 2024. gada F1 čempionāta sezonai. Diemžēl no vairākām komandām un arī F1 čempionāta vadības reakcija nav bijusi tā pretimnākošākā un aizvien nav skaidrs, vai "Andretti Global F1" saņems atļauju kļūt par 11. komandu.

Mario Andreti stāsta, ka tas neattur viņus no došanās pretī savam mērķim: "Pie šī projekta strādājam katru dienu un mērķējam 2024. gadā būt uz starta. Mēs gatavojamies tā, it kā mums jau būtu dota atļauja startēt. Tieši uz to mēs ceram. Nekādā gadījumā nedomājam padoties. Šis priekš mums ir ļoti nopietns projekts, un mēs esam gatavi tajā investēt. Ja godīgi, tad reakcija ir ārkārtīgi nepatīkama, vismaz tā, kas bijusi līdz šim. Tajā pašā laikā mēs cenšamies izdarīt visu, ko no mums prasa. Nezinu, ko vēl mēs varētu darīt."

Noteikumi paredz, ka komandai, kas ienāk F1 čempionātā, ir jāsamaksā pirmreizējā dalības maksa 200 miljonu USD apmērā. Pēc tam tā tiek pārdalīta pārējām komandām. Sākotnēji tās ir ieguvējas, taču vēlāk ar 11. komandu nāktos dalīt ikgadējo peļņu, kas vairs nav izdevīgi. F1 vadītājs Stefano Domenikali arī paudis, ka komandai, kas pievienojas čempionātam, jādod redzams pienesums.

"Domāju, mēs varam dot pienesumu," saka Mario Andreti. "Šajā ziņā ir nepatīkami saņemt šādu attieksmi, jo mēs plānojam "Formulā 1" startēt ilgtermiņā. To mēs varam garantēt. Ja ir jāinvestē tāda apjoma līdzekļi, nevar tā vienkārši ierasties un pēc tam aiziet. Domāju, ka tas kaut ko izsaka. Šķiet, ka ar tādām investīcijām būsi gaidīts, bet mums aizvien ir jācīnās, jābūt pārliecinātiem, vai varam izpildīt visu prasīto. Sakiet, kas mums jādara, un mēs izdarīsim visu vajadzīgo!"

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...