Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

De Vrīss ar trim komandām veic sarunas par startēšanu F1

Juris Grīns
Juris Grīns

De Vrīss ar trim komandām veic sarunas par startēšanu F1
Niks de Vrīss. Foto: Williams F1 Team

Holandiešu autosportists Niks de Vrīss apstiprinājis jau iepriekš izskanējušās baumas, ka viņa kandidatūru šobrīd izskata trīs komandas. Nākamajā sezonā "Formula 2" un "Formula E" čempionu visticamāk ieraudzīsim F1 pasaules čempionātā.

Sacensībās Moncas trasē De Vrīsam "Williams" sastāvā jau tika dota iespēja aizvietot saslimušo Aleksu Albonu, un debijas sacīkstēs viņš pamanījās sasniegt devīto vietu, tiekot pie pirmajiem punktiem karjerā. Aizkulisēs baumo, ka viņš šobrīd runā ne vien ar "Williams" vienību, bet arī "Alpine" un "AlphaTauri".

"Tas ir patiess fakts," intervijā TV šovā "Humberto on Saturday" pastāstīja De Vrīss.

Sportists gan atzīst, ka viņš pats gluži nevar izvēlēties, kurā no komandām startēs - galvenais, lai kāda no tām vispār piekrīt viņu uzņemt sastāvā. Tajā pašā laikā viņš neslēpj, ka reālākā varbūtība ir viņa startēšana "Williams" rindās, kas jau paziņojusi, ka nākamgad neturpinās sadarbību ar Nikolā Latifi.

"Nedomāju, ka es varu tā vienkārši izvēlēties, jo lielā mērā šīs lietas ir ārpus manas kontroles," sacīja De Vrīss. "Ar "Williams" runāju jau ļoti ilgi un notika tā, ka šīs komandas sastāvā varēju aizvadīt F1 debijas sacensības. Būtu loģisks solis, ja es startētu pie viņiem."

27 gadus vecais pilots piebilst: "Ar "Alpine" runāju kopš jūlija, un ar šo komandu man šonedēļ Ungārijā paredzēti testi. Kā mediji jau bija pamanījuši, nesen biju Austrijā, lai satiktu Helmutu Marko un ar viņu apspriestu iespējamo nākotni. Tādi ir šī brīža fakti. Lai kurā komandā arī es nedabūtu pilota vietu, būšu laimīgs par to. Tomēr tagad jāskatās, kā situācija attīstīsies tuvākajās dienās un nedēļās."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Commentary, Standings &...