Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2024. gadā F1 posms pirmo reizi varētu notikt Kolumbijā

Juris Grīns
Juris Grīns

2024. gadā F1 posms pirmo reizi varētu notikt Kolumbijā
Foto: Motorsport.com

Kolumbija kļuvusi par vēl vienu valsti, kas tuvāko gadu laikā mērķē iekļūt F1 pasaules čempionāta kalendārā.

Šobrīd pie iespējas rīkot F1 posmu aktīvi strādā Kolumbijas ceturtā lielākā pilsēta Barrankilja, kas atrodas Karību jūras krastā. Pilsētas mērs, sniedzot interviju vietējai radiostacijai "Blu", šo informāciju apstiprinājis.

"F1 pārstāvji jau ir apmeklējuši pilsētu, un viņiem tā patika," stāsta Barrankiljas mērs Haime Pumareho. "Ja tiks atrisinātas visas atlikušās lietas, ceru, ka mēs varam runāt par 2024. vai 2025. gada sezonu. Līgums tiks parakstīts uz desmit gadiem."

Šobrīd daudz sīkākas informācijas par Kolumbijas "Grand Prix" plāniem nav.

Ja plānu izdosies realizēt, šis varētu kļūt par jau septīto Amerikā notiekošo F1 posmu. Nākamgad, kad pirmo reizi vēsturē tiks aizvadīti 24 posmi, trīs no tiem notiks ASV (Ostinā, Maiami un Lasvegasā), bet pa vienam risināsies Kanādā, Meksikā un Brazīlijā.

Iepriekš no Dienvidamerikas valstīm F1 sacīkstes rīkojusi vēl tikai Argentīna, bet šobrīd kalendārā palikusi vairs tikai Brazīlija.

Zināms, ka 2024. gadā F1 posmu cer rīkot arī Dienvidāfrikas Republika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com