Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atļauj veikt riepu testus ar 2013. gada F1 mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atļauj veikt riepu testus ar 2013. gada F1 mašīnām
"Pirelli" riepas
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), par spīti nesen notikušajai "Mercedes" nelikumīgo testu lietai, nav aizliegusi veikt riepu izmēģinājumus ar jaunākās paaudzes F1 modeļiem.

Jau rakstījām, ka "Mercedes" kā argumentu savai aizstāvībai minēja faktu, ka testus neveica vis viņi, bet gan riepu ražotāji "Pirelli", kamēr "Mercedes" šajos testos bija vien kā tehniskais partneris. Neskatoties uz to, FIA uzskatīja, ka noteikumi tiek interpretēti pa savam un sodīja komandu ar aizliegumu piedalīties jūlijā gaidāmajos jauno braucēju F1 testos Silverstounā.

Par spīti tam, FIA tomēr nav aizliegusi dalību riepu testos ar jaunākā modeļa F1 automašīnām, taču izstrādājusi striktus nosacījumus.

"Viens nosacījums šādiem testiem ir tāds, ka attiecīgajai komandai un "Pirelli" ir jāspēj pierādīt, ka testus organizē, veic un apmaksā "Pirelli" puse," raksta vācu izdevums "Auto Motor und Sport". "Otra lieta, "Pirelli" ir jānosūta FIA precīzs testu plāns divas nedēļas pirms to sākuma. Ja FIA dos akceptu, tā nosūtīs uz testiem savu novērotāju."

Tas vēl nav viss: "Citas komandas nedrīkst iebilst pret šiem testiem, taču drīkst sūtīt uz tiem savus novērotājus, bet iegūtajiem riepu datiem jāpaliek "Pirelli" rīcībā un tie nedrīkst tikt apspriesti ar testu komandu."

Tas nozīmē, ka "Mercedes" un "Pirelli" veiktie testi faktiski turpmāk varētu tikt atzīti par legāliem, ja vien tiktu iepriekš izpildīti augstāk minētie kritēriji.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-27 18:06, pirms 11 gadiem
es vnk .... āksti!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-27 21:00, pirms 11 gadiem
Tas nozime ka Mercedes sods vispar tiks anulets?

     [+] [-]

, 2013-06-28 00:59, pirms 11 gadiem
Izlasi rakstu. Viņi neko nebija saskaņojuši.
Zombijs rakstīja: Tas nozime ka Mercedes sods vispar tiks anulets?