Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo pamatīgi avarē Monako trasē, Leklērs atkal ātrākais

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo pamatīgi avarē Monako trasē, Leklērs atkal ātrākais
Foto: Motorsport.com

Daniels Rikjardo piedzīvojis avāriju Monako "Grand Prix" otrajos treniņbraucienos, kārtīgi apskādējot savu auto. Savukārt ātrāko rezultātu atkal sasniedza Šarls Leklērs, "Ferrari" pilotiem demonstrējot pārsvaru pār "Red Bull".

Leklērs bija ātrākais otro treniņu pēc kārtas, šoreiz labāko apli veicot ar rezultātu 1:12.656. Tuvākais sekotājs viņam bija paša komandas biedrs Karloss Sainss, kurš zaudēja nieka 0.044 sekundes, savukārt tikai pēc tam sekoja Serhio Peress un Makss Verstapens, kuri bija aptuveni 0.4 sekundes lēnāki. Otro sesiju pēc kārtas Peress turklāt bija ātrāks par savu pārinieku. Līderi labākos laikus sasniedza ar mīkstā sastāva riepām.

Treniņa pirmajā daļā avarēja Rikjardo. "McLaren" pilots līkumā nesavaldīja mašīnu, tai sākot slīdēt un ietriecoties barjerā. Uz kādu laiku nācās izkārt sarkanos karogus, bet mehāniķiem nu priekšā smags darbs, lai atjaunotu pamatīgi sasisto formulu.

Sestdien notiks trešā treniņsesija, kas sāksies plkst. 14:00 pēc Latvijas laika, bet kvalifikācijas sākums Monako ielu trasē paredzēts plkst. 17:00.

     [+] [-]

, 2022-05-27 20:33, pirms 2 gadiem
"Pamatīgi avarē" šķiet pārak skaļi šādam negadījumam...

     [+] [-]

, 2022-05-27 20:35, pirms 2 gadiem
Ļoti interesanti treniņi, uz iepriekšējām formulām šī gada mašīnas izskatās lempīgi.

Liela daļa braucēju saskārās ar lēkāšanu (ne iepriekšējā tipa peldēšanu - sevišķi izcēlās Hamiltona mašīna), jauno šasiju un aerodinamikas dēļ mašīnas regulē zemu, un ar ļoti cietu piekari un amoritaziju, agrāk bija otrādāk. Lai arī asfalts nomainīts, trase ir viļnaina bedraina, regulē mašīnas zemu, lai graunda efekts darbotos labāk, jo šim efektam patīk lielāks ātrums, bet tam ir sava "sliktā" puse, dēļ tā vairākos līkumos, sevišķi pirmajā, kurš ir izliekts slīps un ar ieplaku, bremzējot "atlīp piesūcamais efekts" un mašīna burtiski paliek ar pliku mehānisko saķeri un dēļ inerces slīd garām līkumam, bīstami un sacīkstē var gadīties kļūda pat līderiem un pat "interesantas" situācijas.

Ferrari ātri, pateicoties tam konceptam un regulējumiem, ko savai šasijai izvēlējušies, taču gribas uzteikt Ņuviju, viņam izdevusies ļoti sabalancēta mašīna, turklāt ātra, laba šasija un labākā mašīna šobrīd, un, lai Ferrari vismaz šeit atspēlētos jābūt perfektai komandas darbībai kvalifikācijā, sacīkstē bez ierastajām kļūdām, arī braucējiem jābūt līmenī.

Daudzām mašīnām bija problēma ar riepu granulāciju, kas var ar jaunajām riepām izspēlēt joku sacīkstē.

Jāteic, ka patiesībā tīri laba šasija ir sanākusi McLarenam, potenciāls ir.

Merši - atkal turpina darbu divos virzienos attīstības vārdā, iet Rasela un Hamja ceļu, lai atrastu perfekto vidusceļu.

Gribas uzlielīt Cunodu, iepriekšējā sezonā, viņam blakus nolikt Albonu, lai iemācītu nodot savas vēlmes inženieriem, savas izjūtas izskaidrot dod augļūs, puisis darbojas jau profesionālāk, atbildīgāk un arī fizuhu uzlabojis, malacis. Gaslijs brīžiem klibo, laikam domas par RedBull nedaudz sasien viņu (galvā).

Jāuzteic arī Fettels, aizvada savu darbu šobrīd pārliecinoši, jaunajiem uzlabojumiem piešāvās labāk nekā Strols.

Ar jaunajām mašīnām Monaco ir grūts pārbaudījums braucējiem.

Vēl piebilde - atkal jaudas zušanas problēmas tika novērotas meršu klientiem un pašiem meršiem...kā arī Ferrari.

Jāgaida Q un R