Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" boss: "Rikjardo neattaisno uz viņu liktās cerības"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" boss: "Rikjardo neattaisno uz viņu liktās cerības"
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Sacensībās Spānijā Daniels Rikjardo jau piekto reizi aizvadīto sešu F1 posmu laikā neizcīnīja punktus savai komandai. "McLaren" galvenais vadītājs Zaks Brauns vairs publiski neslēpj, ka sportists uz sevi liktās cerības neattaisno, neskatoties uz atsevišķiem spožiem panākumiem.

Komandas pilots Lando Noriss šosezon vienreiz pat kāpis uz pjedestāla, bet punktos finišējis četros posmos, ieskaitot Barselonā, kur startēja, būdams slims. Noriss guva astoto vietu, bet Rikjardo palika divpadsmitais.

"Lando pašlaik pavisam noteikti ir virsotnē," intervijā "Sky Sports" atzina "McLaren" izpilddirektors Brauns. "Mēs gribētu Danielu redzēt tuvāk Lando, gribētu, lai notiek laba iekšējā cīņa starp viņiem. Daniels šajā mašīnā vēl nejūtas komfortabli. Mēs darām visu, ko varam. Pagājušais posms atkal bija sarūgtinošs. Ja neskaita uzvaru Moncā pērn un dažas citas sacīkstes, kopumā viņš nav attaisnojis uz sevi liktās cerības. Atliek strādāt un cerēt, ka drīz viņam būs kaut kāds klikšķis."

Noriss F1 kopvērtējumā ar 39 punktiem pašlaik ir septītais, kamēr Rikjardo kontā ir tikai 11 punkti, kas viņu ierindo 11. pozīcijā.

"Domāju, ka tas arī parāda, cik labs pilots ir Lando," saka Brauns. "Tas, kāds viņam ir pārsvars pār komandas biedru, ir sava veida apliecinājums tam. Ja paskatāmies uz Leklēru un Saincu vai Maksu un Serhio, viņu starpā arī ir atstatums. Un es domāju, ka Lando šobrīd ir viens no labākajiem sacīkšu braucējiem pasaulē."

Pēc Spānijas posma Rikjardo nonāca divdomīgā situācijā, kad sniedza neplānotu interviju kādam no žurnālistiem. Viņam tika vaicāts, vai ar komandu jau ir notikušas pārrunas par līguma pagarināšanu.

"Esmu pārliecināts, ka mēs par to runāsim vēl pirms vasaras, bet mēs neesam runājuši par to, kad veiksim pārrunas," atklāts bija Rikjardo.

Savdabīgais tajā ir fakts, ka vēl pērn februārī sportists neslēpa - līgumu ar "McLaren" viņš parakstījis uz trim gadiem, lai gan oficiāli tika minēts, ka kontrakts ir "uz vairākiem gadiem", neizpaužot neko vairāk. Līdz ar to portāls "The-Race.com" vērsās pie sportista, lai viestu skaidrību par situāciju, un Rikjardo apmulsa.

"Tā ir taisnība," viņš sacīja. "Jūs gribējāt, lai es atbildu uz kaut ko, uz ko man nemaz nevajadzēja atbildēt. Varbūt es biju domājis 2023. gada vasaru?"

Plašāku informāciju sniegt pilots atteicās, taču situācija parāda, ka viņa vieta komandā uz nākamo sezonu varētu būt apdraudēta.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The Race - Motorsport coverage that cannot be...