Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par jauno "AlphaTauri" vadītāju kļūs "Ferrari" sacīkšu direktors Mekī

Juris Grīns
Juris Grīns

Par jauno "AlphaTauri" vadītāju kļūs "Ferrari" sacīkšu direktors Mekī
Lorāns Mekī. Foto: Motorsport.com

"AlphaTauri" komanda šodien oficiāli apstiprināja, ka tās ilggadējais vadītājs Francs Tosts beigās atkāpsies no vienības vadītāja amata. Viņa vietā stāsies līdzšinējais "Ferrari" sacīkšu direktors Lorāns Mekī.

Itāļu komanda "AlphaTauri" pagājušajā F1 sezonā palika vien devītajā vietā Konstruktoru kausā. Tāpat arī šobrīd, kad aizvadīti pirmie trīs jaunās sezonas posmi, tā ierindojas priekšpēdējā pozīcijā. Zināms arī, ka komandai nav labi finansiālie rādītāji, līdz ar to šobrīd sākusies apjomīga personāla restrukturizācija. Baumoja arī, ka komanda varētu tikt pārdota.

Paziņots, ka jau šogad komandas vadošo darbinieku pulkam pievienosies arī bijušais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) izpilddirektors Pīters Baijers. Viņš kļūs par "AlphaTauri" izpilddirektoru un pārraudzīs komandas stratēģisko virzienu abās rūpnīcās Itālijā un Anglijā.

Tosts komandu vadīja kopš 2006. gada, tiklīdz "Minardi" bija nonākusi "Red Bull" īpašumā un kļuvusi par "Toro Rosso". Kopš tā laika komanda divas reizes izcīnījusi uzvaras - 2008. gadā lietus sacīkstē Moncā to paveica Sebastians Fetels, bet 2020. gadā šajā pašā trasē panākumu izdevās atkārtot Pjēram Gaslī. Tosts nākamgad turpinās darbu "AlphaTauri" kā konsultants.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs