Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs būtu gatavs atkāpties no "Mercedes" komandas vadītāja amata

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs būtu gatavs atkāpties no "Mercedes" komandas vadītāja amata
Toto Volfs. Foto: Mercedes

Pēc tam, kad "Mercedes" vienība šosezon piedzīvojusi pamatīgu regresu, tās vadītājs Toto Volfs atzinis, ka būs pirmais, kurš atkāpsies no amata, ja to būs nepieciešams darīt komandas interešu vārdā.

Volfs komandu vada kopš 2013. gada, un viņa pārvaldībā tā guvusi milzīgus panākumus. Lūiss Hamiltons šajā laikā sasniedzis sešus titulus individuālajā vērtējumā, vienreiz uzvarējis Niko Rosbergs, bet Konstruktoru kausā "Mercedes" bijusi nepārspēta kopš 2014. gada. Diezgan skaidrs, ka šogad panākumu sērijai pienācis gals - ja pērn Hamiltonu sakāva Makss Verstapens, šosezon arī komandu vērtējumā diez vai izdosies uzvarēt.

Lai gan vēl aizvadīti tikai četri posmi un nebūtu liels brīnums, ja "Mercedes" izdotos novērst tehniskās nepilnības un atgriezties cīņā par uzvarām, aizkulisēs jau tiek runāts par Toto Volfa motivācijas mazināšanos un pat iespējamo atkāpšanos.

"Pēc tik daudziem gadiem, tas jau bija gaidāms, ka vienudien šādi jautājumi radīsies," intervijā britu "The Express" sacīja Volfs, stāstot, ka būtu gatavs pamest amatu, ja tas dotu labumu komandai. "Nebūs ilgi jāgaida, kad sāksies runas par vajadzību mani nomainīt. Bet mani pleci ir gana plati, lai vajadzības gadījumā es to panestu."

50 gadus vecais Volfs atzīst, ka viņam savs darbs ļoti patīk: "Darbošanās komandā un komandas attīstīšana, es to visu daru ar baudu. F1 čempionāts plaukst. Arī ieņēmumu ziņā viss notiek sekmīgi. Šis darbs ir tas, ko es vēlos darīt visu dzīvi. Līdz pat šim brīdim nekādi jautājumi nebija radušies."

Daudziem ir neizpratne, kā komanda, kas tik ilgus gadus spējusi uzbūvēt ātrākās sacīkšu mašīnas, pēkšņi piedzīvojusi tādu kritumu. Vai tā aizmirsusi, kā ir jābūvē ātri auto?

"Mana spontānā atbilde būtu, ka šādas prasmes nav iespējams pazaudēt, bet notikumi trasē parāda ko citu," secina Volfs. "Vienmēr jāpaliek pazemīgiem, un mēs tādi esam. Esam atzinuši, ka kļūdījāmies. Tagad tas ir jāpieņem. Manā laikā mēs astoņas reizes izšāvām, un visas bija mērķī. Tagad esam nošāvuši pavisam greizi. Nav tā, ka mēs atpaliktu tikai 0.3 sekundes aplī."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...