Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ir pieci vai desmit risinājumi mūsu problēmai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ir pieci vai desmit risinājumi mūsu problēmai"
Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

"Mercedes" F1 komanda šonedēļ Baku trasē gatavojas izmēģināt risinājumus, kas varētu palīdzēt novērst problēmas ar riepām. Tieši nespēja likt tām darboties pietiekoši labi, iespējams, ir galvenā problēma, kāpēc čempionvienība šosezon vēl nav uzvarējusi nevienā posmā.

Lai gan pašlaik aizvadītas vēl tikai trīs sacīkstes, satraukušies ir ne vien "Mercedes" līdzjutēji, bet arī komandas vadība un piloti. Jau iepriekšējās sezonās "Mercedes" bija grūtības ar riepām, tomēr parasti to kompensēja dzinēja jaudas pārsvars. Šogad tas vairs nav tik liels, līdz ar to arī ātruma pārsvars pār konkurējošajām komandām ir zudis.

"Mēs sēdējām un mēģinājām saprast, kas ir nogājis greizi," stāsta Lūiss Hamiltons. "Izmaiņas aizvien ir procesā, jo vienai noteiktai problēmai var būt pieci vai desmit dažādi risinājumi. Tagad ceru, ka mēs izvēlēsimies pareizo risinājumu un iegūsim pareizo atbildi. Tomēr par to skaidrības nebūs līdz treniņbraucieniem."

Lai gan pašreizējais F1 čempions Hamiltons Azerbaidžānas "Grand Prix" beidzot grib izcīnīt šī gada pirmo uzvaru, viņš atzīst, ka liekas ilūzijas nelolo: "Cīņa jebkurā gadījumā būs saspringta. Pagājušajā gadā "Ferrari" un "Red Bull" komandas šeit bija ļoti ātras un paredzu, ka tāpat būs arī šogad. Man nav ne jausmas, cik ātri šonedēļ būsim mēs."

Hamiltons neslēpj, ka "Mercedes W09" modelis pats par sevi ir ļoti laba mašīna, taču problēmas ir tieši darbā ar jaunajām "Pirelli" riepām, sevišķi to mīkstākajiem sastāviem.

"Mašīna kā tāda nav lielākā problēma, bet aizvien mēģinām izprast riepas," viņš saka. "Vienā nedēļas nogalē šķiet, ka esam tās izpratuši, bet nākamajā atkal viss ir citādi. Domāju, ka riepas ļoti ietekmē sniegumu katrai komandai. Mašīna ir lieliska, lai gan iepriekšējā posmā tā noteikti nebija tāda, kādai tai normāli vajadzētu būt. Tomēr atkal jāsaka, ka vēlreiz lielu lomu nospēlēja riepas. Ceru, ka tad, kad spēsim tikt galā ar riepu situāciju, varēsim parādīt mūsu mašīnas īsto potenciālu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-04-27 10:53, pirms 6 gadiem
Тяга к курению "умирает" навсегда, если воспользоваться дедовским советом Как я бросил курить за 2 дня Помогает даже заядлым курильщикам с многолетним стажем. Я кypил 23 гoдa пo пaчкe вдeнь, но бросил без моральных и физических усилий за 2 дня!

     [+] [-]

, 2018-04-27 11:06, pirms 6 gadiem
Meršiem visos laikos ir bijuši problēmas ar riepām