Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Tas, ko piedzīvojam, ir kā sāpoša pakaļa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Tas, ko piedzīvojam, ir kā sāpoša pakaļa"
Pjērs Gaslī
Foto: EPA/Scanpix

Par spīti tam, ka "Honda" dzinējiem pirmssezonas testos neradās nekādas problēmas, jau pirmajā F1 posmā Austrālijā "Toro Rosso" pilots Pjērs Gaslī bija spiests izstāties tehniska defekta dēļ. Sportists atzīst, ka tas nācis kā negatīvs pārsteigums.

Lai gan bija šķietami pamatotas cerības, ka ar "Honda" motoru palīdzību "Toro Rosso" šogad varētu piedzīvot lielu progresu, realitāte izrādījusies citāda, vismaz pagaidām. Melburnas trasē F1 čempionāta atklāšanas posmā ne Gaslī, ne arī Brendons Hārtlijs nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu. Savukārt sacensībās Hārtlijs finišēja pēdējais un bija vienīgais, kuru līderi apdzina par apli, kamēr Gaslī jau drīz pēc starta izstājās, jo radās defekts vienai no jaudas agregāta hibrīdsistēmām.

"Es neiešu melot un atzīšu, ka tas ir kā sāpoša pakaļa," piedzīvoto pirmajā posmā komentē Gaslī. "Tomēr ir tā kā ir un uz nākamajām sacīkstēm mēģināsim panākt, lai viss norit gludi. Tehniskie noteikumi apgrūtina situāciju visām komandām. Testi noritēja gludi, nebija vispār nekādu problēmu un viss izskatījās labi, tāpēc ļoti žēl, ka piedzīvojām ko tādu tagad. Labāk lai tas būtu noticis testu pēdējā dienā un uz šejieni mēs būtu varējuši doties bez jebkādām problēmām."

Ņemot vērā, ka uz visu sezonu no šī gada atļauts izmantot tikai trīs dzinējus un tā komponentes, Gaslī paredz, ka vienubrīd būs jāsāk samierināties ar starta vietu sodiem.

"Saprotams, ka viegli nebūs, iespējams, ka vienubrīd mums pienāksies sods, bet par to domāt es negribu," neslēpj francūzis. "Gribu domāt par nākamo sacīkšu nedēļas nogali un to, ka, cerams, tur viss būs kārtībā."

Tajā pašā laikā Gaslī cenšas saglabāt optimismu: "Mēs apzinājāmies, ka šāda situācija var rasties, lai gan pēc testiem bijām pozitīvi noskaņoti. Domāju, ka optimisms jāsaglabā, jo tas, ka mums bija šī viena problēma, nenozīmē, ka tādas būs katru nedēļas nogali. Jāsaprot, kas tieši radīja šo problēmu. Esmu drošs, ka viņi to izdarīs un nākamajās sacīkstēs tas neatkārtosies."

Izmantotie resursi:
motorsportweek.com