Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" prezentēs būtiski citādu jauno F1 modeli

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" prezentēs būtiski citādu jauno F1 modeli
Foto: REUTERS/Scanpix

"Formula 1" pasaules čempionāta komanda "Williams", kas ir viena no vecākajām, savu jauno sacīkšu modeli prezentēs 15. februārī Londonā.

2018. gada sacīkšu formulas modeļa nosaukums ir "FW41", un tas ir pirmais auto, kas pilnībā tapis jaunā tehniskās nodaļas vadītāja Pedija Lava uzraudzībā. Iepriekš Lavs bija tehniskais direktors "Mercedes" komandā, bet "Williams" sāka strādāt pērnā gada martā, līdz ar to iepriekšējā modeļa izstrādē viņam nebija lielas noteikšanas.

Lavs atzīst, ka "Williams" komanda pirms gaidāmās F1 pasaules čempionāta sezonas ir veikusi "nozīmīgas izmaiņas mašīnas filozofijas galvenajās jomās".

2017. gadā Konstruktoru kausā "Williams" ieguva piekto vietu, bet 104 punktus atpalika no ceturto pozīciju izcīnījušās "Force India" komandas.

Arī šogad tā turpinās izmantot "Mercedes" ražotos motorus, bet ir pamainīts pilotu sastāvs, kas kļuvis gados jaunākais "Formulā 1" - sastāvā turpinās startēt 19 gadus vecais Lenss Strols, bet karjeru beigušo veterānu Felipi Masu nomainījis 22 gadus vecais Sergejs Sirotkins. Tikmēr pieredzējušais Roberts Kubica būs komandas testpilots un rezervists.

Lai gan baumots, ka "Williams" jaunā auto izstrādē krietni atpaliek no plāna un gatavojas izlaist pirmos oficiālos testus, portāls "motorsport.com" vēsta, ka šīs spekulācijas ir krietni pārspīlētas, un komanda visdrīzāk izbrauks trasē jau 26. februārī, kad Barselonā sāksies F1 pirmssezonas izmēģinājumu braucieni.

Jau vēstīts, ka 22. februārī jaunos F1 bolīdus prezentēs "Mercedes" un "Ferrari", 23. februārī līdzjutējiem 2018. gada modeli atrādīs "McLaren" komanda, kamēr "Toro Rosso" prezentāciju ieplānojusi uz 25. februāri.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...