Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Mēģināšu uzvarēt jau Melburnā, bet svarīgākais ir izcīnīt F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Mēģināšu uzvarēt jau Melburnā, bet svarīgākais ir izcīnīt F1 titulu"
Sebastians Fetels
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Ferrari" komandas pilots Sebastians Fetels cer, ka viņam izdosies uzvarēt 2016. gada F1 sezonas atklāšanas sacīkstēs Austrālijā, tomēr vācietis uzsver, ka tas nav tik svarīgi, kā uzvara visā čempionātā.

Iestājoties turbo motoru ērai, 2014. gadā "Ferrari" piedzīvoja grūtu sezonu un arī pērnā gada pirmā puse nebija viegla, tomēr, pēc Fetela pievienošanās, komanda progresēja un dažkārt jau spēja sacensties ar līdervienību "Mercedes". Daudzi cer, ka 2016. gadā "Ferrari" jau cīnīsies ne vien par uzvarām, bet arī titulu.

"Uzvarēt Austrālijā būtu fantastiski, bet mūsu mērķis ir būt kopvērtējuma galvgalī sezonas noslēgumā," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport", gatavojoties pirmajam posma, stāsta Fetels. "Visa komanda to vēlas un mēs arī atceramies, cik liels atstatums līdz "Mercedes" mums bija pagājušās sezonas sākumā, kā arī to, cik ļoti mēs spējām laika gaitā pietuvoties."

Fetels atgādina, ka ziemas laikā komandas turpināja attīstīt savas sacīkšu mašīnas un tas aizvien vēl tiek darīts, tādēļ domāt, ka "Mercedes" joprojām būs izteikti līderi, nav gluži pareizi: "Kopš tā laika ir notikušas nākamās pārmaiņas un tad jau redzēsim, kā notikumu gaita attīstīsies pēc testiem."

Tomēr Fetels nevēlas apgalvot, ka "Ferrari" komanda un viņš pats patiešām spēs pretendēt uz F1 titulu. Kaut ko vairāk varētu saprast pēc oficiālajiem jauno mašīnu testiem, kas sāksies 22. februārī Barselonā.

"Šobrīd mums nevajadzētu izdarīt priekšlaicīgas prognozes," saka Fetels, kurš pērn uzvarēja trīs "Grand Prix" posmos. "Lai gan mēs, protams, mēģināsim uzvarēt Melburnā, vai vismaz iegūt iespējami vairāk punktus."

Jauno mašīnu "Ferrari" prezentēs 19. februārī, dažas dienas pirms F1 testu sākšanās.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-27 20:27, pirms 9 gadiem
Bet vai Tefteļa Ferrari pietiks jaudas?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-27 20:29, pirms 9 gadiem
Jigsaw rakstīja: Bet vai Tefteļa Ferrari pietiks jaudas?
nepietiks

     [+] [-]

, 2016-01-28 10:24, pirms 9 gadiem
Emka953 rakstīja: nepietiks
Pietiks.