Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Sauber" kļūs par "Audi" rūpnīcas F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: "Sauber" kļūs par "Audi" rūpnīcas F1 komandu
Foto: Audi Sport

Vācijas autoražotājs "Audi" šodien paziņoja, ka "Sauber" kļūs par tās oficiālo F1 rūpnīcas komandu. Kopīgiem spēkiem dalība čempionātā tiks sākta 2026. gada sezonā.

Jau augustā "Audi" paziņoja par plāniem ienākt F1 čempionātā, kad spēkā stāsies jaunie motoru tehniskie noteikumi. Lai gan jau kādu laiku bija nojaušams, ka tieši ar "Sauber" tiks veidota sadarbība, līdz šim tas nebija apstiprināts. Formāli "Audi" paziņojusi, ka "Sauber" būs tās stratēģiskā partnere.

Pašlaik "Sauber" sacensībās startē ar "Alfa Romeo" rūpnīcas atbalstu, F1 komandai nesot Itālijas autoražotāja nosaukumu. Šī sadarbība turpināsies arī nākamgad, bet pēc tam tiks izbeigta.

"Audi" arī apstiprinājusi, ka iegādāsies daļu no "Sauber" komandas, lai gan sīkākas detaļas netiek atklātas - nav zināms, kad tas tik izdarīts un, uz cik lielu daļu vācieši mērķē.

"Šī sadarbība uzvedīs komandu jaunās virsotnēs, tajā pašā laikā garantējot tai ilgtermiņa nākotni," komentē "Sauber" vienība. "Mums būs pieejams vislabākais darbaspēks, Eiropas vadošie vēja tuneļu un pasaules klases motoru sporta infrastruktūra."

Paredzams, ka 2024. gadā, kad būs izbeigta sadarbība ar "Alfa Romeo" rūpnīcu, "Sauber" atgriezīsies pie savas sākotnējās identitātes, taču turpinās izmantot "Ferrari" ražotos motorus līdz 2025. gada sezonas beigām.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-26 13:38, pirms 2 gadiem
Atkal "sadarbībā ar Sauber". Sauber ir F1 staigule, ik pēc pāris gadiem maina partneri. Neviena cita komanda nav pat uz pusi tik bieži bijusi "rūpnīcas komandas partnere", kā Sauber. Kas ir fenomenāli - nevienam tā arī nekad nav izdevies nopirkt šo komandu. Tikai friends with benefits

     [+] [-]

, 2022-10-26 14:15, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Atkal "sadarbībā ar Sauber". Sauber ir F1 staigule, ik pēc pāris gadiem maina partneri. Neviena cita komanda nav pat uz pusi tik bieži bijusi "rūpnīcas komandas partnere", kā Sauber. Kas ir fenomenāli - nevienam tā arī nekad nav izdevies nopirkt šo komandu. Tikai friends with benefits
Tas ir bizness,ja tu vari iedot naudu lai komanda varetu izdzivot,aiziet. Ja sponsors aiziet,tad ari nauda bus mazak. Tads ir sports un F1 ir bizness. Atbalstu to,kad kads izglabj komandu un ari ienak jauna rupnica.

     [+] [-]

, 2022-10-27 00:40, pirms 2 gadiem
Par audi divejādas sajūtas, redzot kā dara citos sportos, pāris sezonas, iegūst titulu un aiziet...gribētos, lai komanda paliek par stabilu vērtību ilgtermiņā.