Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo zaudē vietu RB komandā, vietā stājas Lavsons

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo zaudē vietu RB komandā, vietā stājas Lavsons
Liams Lavsons. Foto: Motorsport.com

"Visa Cash App RB" sacīkšu komanda uz šajā F1 sezonā atlikušajiem posmiem Daniela Rikjardo vietā apstiprinājusi sastāvā Liamu Lavsonu.

Ja "Red Bull" nerastu Lavsonam iespēju startēt F1 sacīkstēs, jaunzēlandiešu pilots uz nākamo gadu būtu brīvs no saistībām. Atlaist jauno un talantīgo autosportistu "Red Bull" nevēlējās un atlikušajos posmos šajā gadā atdevusi tam veterāna Rikjardo vietu savā otrajā komandā. Austrālieša F1 karjera līdz ar to, visticamāk, ir noslēgusies uz visiem laikiem.

Pašlaik Lavsons apstiprināts tikai uz šīs sezonas posmiem, līdz ar to "Red Bull" patur iespēju vēl izvērtēt potenciālās pilotu kombinācijas nākamajai sezonai. Pastāv iespēja, ka Juki Cunoda vai Lavsons varētu tikt paaugstināts uz "Red Bull", bet Peress nosūtīts uz RB, taču pagaidām tā ir tikai iespējamība.

"Red Bull" jauno talantu programmai Lavsons pievienojās 2019. gadā. Pērn viņam tika dota iespēja vairākos posmos aizvietot traumu guvušo Rikjardo, un sportists sevi labi pierādīja, Singapūras GP arī izcīnot pirmos punktus. Šobrīd Lavsonam ir 22 gadi.

Rikjardo čempionātā debitēja 2011. gadā HRT komandas sastāvā, pēc tam divas sezonas pavadīja "Toro Rosso" (tagad RB). No 2014. līdz 2018. gadam pilots brauca "Red Bull" vienībā, tās rindās gūstot septiņas no savām astoņām uzvarām. 2014. un 2016. gadā Rikjardo ieņēma trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

Vēlēdamies lielākas izredzes pacīnīties par F1 titulu, Rikjardo nolēma pamest "Red Bull" un divus gadus startēja "Reanult" komandā. Pēc tam divas sezonas tika pavadītas "McLaren" vienībā, kur 2021. gada Itālijas GP Rikjardo izcīnīja savu pēdējo uzvaru. Tomēr kopumā šīs četras sezonas bija acīmredzama karjeras lejupslīde. Pērn "Red Bull" viņam deva iespēju atgriezties, bet to pieredzējušais pilots īsti neprata izmantot.

Izmantotie resursi:
F1 - The Official Home of Formula 1® Racing

     [+] [-]

, 08:02, pirms 10 stundām
Tiko izskanēja baumas ka Peress pats pēc šos sezonas aizies no F-1 un to paziņos Meksikā. Tas ari ir ticami Red Bull atmosfēra briesmīga uz viņa spiediens ari milzīgs, labāk pašam aiziet, neka ar kaunu tiek padzīts.