Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" nolīgst "Red Bull" komandas galveno stratēģi

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" nolīgst "Red Bull" komandas galveno stratēģi
Vils Kortnijs. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komanda drīz būs pazaudējusi vēl vienu vadošu darbinieku - galvenais stratēģis Vils Kortnijs parakstījis līgumu ar "McLaren" un kļūs par pašreizējās F1 čempionvienības sporta direktoru.

Savai līdzšinējai komandai Kortnijs pievienojās tālajā 2003. gadā kā sistēmu inženieris, kad tā vēl startēja zem "Jaguar" nosaukuma. 2005. gadā komandai uzsāka dalību F1 čempionātā kā "Red Bull Racing", bet Kortnijs kļuva par vienu no stratēģiem. Pēdējos 14 gadus brits bijis galvenais stratēģis.

Kortnijs strādās ilggadējā "McLaren" sacīkšu direktora Randīpa Singa pakļautībā.

Pašlaik vēl nav zināms, ka viņš uzsāks darbu "McLaren". Līgums ar "Red Bull" Kornijam noslēgts līdz 2026. gada vidum. Komandas preses pārstāvis apstiprinājis, ka tas varētu notikt vien pēc šī termiņa beigām, taču oficiāli sniegtais paziņojums ir arī sākums sarunām starp abām pusēm, jo "McLaren" viņu vēlas redzēt pie sevis ātrāk.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv