Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

BMW neatgriezīsies F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

BMW neatgriezīsies F1 čempionātā
Foto: Motorsport.com

Lai gan pēc vairākiem gadiem spēkā stāsies jaunie F1 motoru tehniskie noteikumi, kā dēļ čempionātam plāno pievienoties "Audi" un "Porsche" rūpnīcas, citam Vācijas autoražotājam BMW šādas vēlmes nav.

"Domāju, ka ir jābūt reālistiem,” skaidro "BMW M Motorsport" nodaļas vadītājs Andreass Ross. "F1 čempionātā ir jāveic ļoti lielas investīcijas, bet, lai tās atmaksātos, ilgu laiku jāgūst lieli panākumi. Tāpēc pašlaik esam apmierināti ar to motoru sporta buķeti, kāda mums pašlaik ir."

BMW rūpnīca startēja F1 čempionātā no 2000. līdz 2009. gadam. Pirmās sešas sezonas tā piegādāja motorus "Williams" vienībai, palīdzot tai tikt pie deviņām uzvarām. Savukārt pēc tam uz četriem gadiem par BMW rūpnīcas komandu kļuva "Sauber", tiesa gan šī sadarbība atnesa tikai vienu uzvaru.

Pagājušās nedēļas beigās BMW prezentēja savu jauno LMDh klases sacīkšu auto, ar ko nākamgad piedalīsies izturības sacīkstēs Amerikā, bet 2024. gadā arī Eiropā, tostarp startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs, mēģinot cīnīties par uzvaru absolūtajā ieskaitē.

"Faktiski mēs jau pilnībā koncentrējamies uz elektrifikāciju vai esam ceļā uz to," stāsta Ross. "Šajā ziņā LMDh klase pilnībā atbilst tam un nevajag gaidīt 2026. gadu, kad arī "Formula 1" ies šajā virzienā. No mūsu skatupunkta, šis ir īstais brīdis, lai nodotos darbam ar LMDh projektu."

"BMW M Motorsport" priekšsēdētājs Frans van Mēls stāsta: "Mēs gribam kaut ko dot čempionātam, kurā startējam, un attīstīties kopā. Tāpēc LMDh projekts mums ir daudz svarīgāks par "Formulu 1". Tā stāv pārāk tālu no mūsu M sērijas produkcijas, tāpat arī pārāk tālu no elektrifikācijas."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news