Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ātrākais notikumiem bagātā lietus treniņā Zandvortā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ātrākais notikumiem bagātā lietus treniņā Zandvortā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta līderis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas sasniedza ātrāko apļa laiku Holandes GP izcīņas noslēdzošajā treniņā, kas tika aizvadīts slapjā Zandvortas trasē. Daudzi piloti pieļāva kļūdas, trīs gadījumos arī nācās izkārt sarkanos karogus un treniņsesiju uz laiku apturēt.

Sarkano karogu periodus izraisīja Kevins Magnusens, Guanju Žou un Liams Lavsons, kurš šonedēļ "AlphaTauri" sastāvā aizvieto rokas traumu guvušo Danielu Rikjardo. Vispirms "Haas" pilots Magnusens, tikko ticis pie jauna līguma uz nākamo gadu, avarēja trešajā līkumā. Vēlāk 13. līkumā grants joslā ieslīdēja "Alfa Romeo" braucējs Žou, savukārt Lavsons saslīdēja pēc uzbraukšanas apmalei 14. līkumā. Kļūdas slapjajā trasē pieļāva arī daudzi citi piloti.

Starp tiem bija arī Verstapens, kurš savā pēdējā lidojošajā aplī izbrauca grants joslā. Tomēr ar iepriekš uzstādīto rezultātu pietika, lai ieņemto pirmo pozīciju rezultātos un par nepilnām 0.4 sekundēm pārspētu tuvāko sekotāju Džordžu Raselu no "Mercedes" komandas. Tikmēr Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kuram trešā vieta, zaudēja jau sekundi.

Kvalifikācija sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika un visticamāk trase nebūs sausa.

Holandes GP trešais treniņš: