Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam pirmā starta vieta, Hamiltons nepārvar otro kārtu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam pirmā starta vieta, Hamiltons nepārvar otro kārtu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull' komandas pilots Makss Verstapens kļuvis par uzvarētāju F1 pasaules čempionāta Nīderlandes posma kvalifikācijā, kas sākās slapjā Zandvortas trasē, bet vēlāk cīņas risinājās jau uz strauji žūstoša asfalta. Luisam Hamiltonam šoreiz neizdevās iekļūt pirmajā desmitniekā, savukārt izšķirošā sesija divreiz tika apturēta, jo avarēja Logans Sardžents un Šarls Leklērs.

Kvalifikācijai sākoties, trase aizvien bija slapja un sportisti brauca ar pārejas laika riepām. Jau pašā sākumā vairākiem pilotiem neizdevās noturēties trasē, starp viņiem bija arī Verstapens, kurš izbrauca cauri grants joslai. Sezonas līderis pa radio visai nemierīgā balsī sūdzējās, ka mašīnai nav saķeres un tā visā apļa garumā slīd.

Bīstamu momentu piedzīvoja Oskars Piastri, kuru, dodoties ārā no boksu celiņa, ārpus trases izstūma Karloss Saincs. Tiesneši epizodi piefiksēja un izmeklē.

Trase lēnām žuva un braucēju rezultāti pirmajā sesijā pamazām uzlabojās, taču lietus varēja atgriezties kuru katru brīdi. Pašā pirmās kārtas izskaņā tas arī notika, bet ātrāko rezultātu bija paspējis uzrādīt "Williams" pilots Alekss Albons (1:20.939), kurš bija ļoti ātrs jau treniņbraucienos. Tikai 0.026 sekundes zaudēja Verstapens, tālāk sekoja "McLaren" pārstāvji Piastri un Lando Noriss. Pēdējā brīdī ar 14. rezultātu otrajā kvalifikācijā iekļuva Leklērs - gan viņš, gan Saincs jau iepriekš prognozēja, ka šajā trasē "Ferrari" vienībai neklāsies viegli.

Pirmajā kārtā cīņu pabeidza Guanju Žou, Estebans Okons, Kevins Magnusens, Valteri Botass un Liams Lavsons, kurš šajā posmā aizvieto rokas lūzumu guvušo Danielu Rikjardo.

Lietus bija atgriezies tikai uz mirkli un uz otrās kvalifikācijas sākumu atkal bija mitējies un pat uzspīdēja saule. Trase aizvien bija slapja, bet strauji žuva. Pēdējās minūtēs ideālā trajektorija daudzviet jau bija sausa. Ātrāko laiku pašā sesijas izskaņā sasniedza Verstapens (1:18.856), bet nedaudz vairāk ka pussekundi zaudēja Piastri un Albons.

Viens no pilotiem, kurš cīņu pabeidza otrajā kārtā, bija Hamiltons. "Mercedes" pilotam līdz pirmajam desmitniekam pietrūka tikai 0.084 sekundes un septiņkārtējais F1 čempions palika 13. pozīcijā. Tālāk netika arī Lenss Strols, Pjērs Gazlī, Juki Cunoda un Niko Hilkenbergs.

Trešajā kārtā piloti jau devās trasē ar slikiem, jo ideālā trajektorija bija faktiski pilnībā sausa. Četri piloti bija paguvuši uzrādīt rezultātus, kad avāriju piedzīvoja tobrīd otrajā pozīcijā esošais Logans Sardžents. "Williams" pilota formula saslīdēja un spēcīgi ietriecās barjerā. Astoņas minūtes pirms laika atskaites beigām nācās izkārt sarkanos karogus. Trases darbiniekiem vajadzēja laiku, lai salabotu bojāto barjeru.

Lidojošos apļus paguva uzrādīt visi piloti, kad vienā no līkumiem ārpus trases izbrauca Leklērs, ar mašīnas kreiso pusi samērā spēcīgi aizķerot barjeru. Četras minūtes pirms laika atskaites beigām sarkanie karogi bija jāliek lietā vēlreiz. Tobrīd vadībā atradās "McLaren" piloti Noriss un Piastri, kuriem sekoja Verstapens.

Sportistiem bija atlikusi vēl pēdējā iespēja uzlabot rezultātus. Verstapens to paveica ar vērienu - 1:10.567, tobrīd uzlabojot labāko apļa laiku par pusotru sekundi. Noriss pirmajā sektorā bija vēl ātrāks, taču pēc tam tomēr zaudēja un palika otrajā vietā, atpaliekot pussekundi. Otrajā starta rindā kvalificējās Džordžs Rasels un Albons, tālāk sekoja Fernando Alonso un Saincs, kā arī Peress un Piastri. Avārijas piedzīvojušie Leklērs un Sardžents noslēdza pirmo desmitnieku.

Sacīkste tiks aizvadīta svētdien, starts plānots plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Arī uz rītdienu sinoptiķi sola lietu. Verstapens uz šo cīņu dodas ar 125 punktu pārsvaru kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju, komandas biedru Peresu. Arī iepriekšējos divus gadus viņš Zandvortā startēja pirmais, abas reizes uzvarot sacensībās. Verstapens rīt centīsies izcīnīt jau devīto uzvaru pēc kārtas.

Holandes GP kvalifikācija:

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  -1 [+] [-]

, 2023-08-26 17:59, pirms 10 mēnešiem
Sardēnts 😄😄😄👍😄😄😄 #clown

  -1 [+] [-]

, 2023-08-26 19:11, pirms 10 mēnešiem
"Williams" uguņoja. Vai man ir šaubas, ka Maksis šobrīd ir labākais pasaulē - nav.

     [+] [-]

, 2023-08-26 19:45, pirms 10 mēnešiem
Kvalifikācija paredzama RBR ko likt pretī nav.

Taču prieks par Williams un arī kā saka Seržantu, lēnām progresē un no sirds prieks pa rkomandu, jo tīri tehniski viņu mašīna nav te super piemērota, tāpēc prieks par viņiem. Ok, sausā laikā viņi var iepalikt, taču malači.

Merši un Hamis pats vainīgi, bija kļūdas, kas maksāja tik ātru izkrišanu.

Kopumā šī trase vairāk der mazajām formulām un salonauto ne šī laika milzīgajām F1 laivām.

Ja nebūs super kļūdas vai tehnikas problēmas vai laikapstākļi, tad Maksimai jāņem uzvara ar50sek.kā minimums.

Jācer, ka pārējie radīs kvai nelielu intrigu par pārējām vietām.

P.S. Žēl Rikjardo sāka atgūties un še Tev, lūk ko nozīmē, ka pozīcija mašīnā nav ideāla jo tā projektāta bija citiem. Rikjardo jānovēl veselība, taču RBR jaunajam puikam iespēja sevi apliecināt, ja būs labs progress, iespējams panāks to, ka dos viņam nākošgad iespēju .

Turklāt, runā, ka RBR šī gada šasija praktiski tiks nodota AF jeb HugoBosam uz nākošo sezonu, un tad gan var notikt brīnumi

     [+] [-]

, 2023-08-26 20:09, pirms 10 mēnešiem
Vai gadījumā nebija vairāk tomēr komandas vaina, ka Hamis izlidoja? Raselam viss gājaa pēc plāna.

     [+] [-]

, 2023-08-26 20:17, pirms 10 mēnešiem
Hose Girtinho rakstīja: Vai gadījumā nebija vairāk tomēr komandas vaina, ka Hamis izlidoja? Raselam viss gājaa pēc plāna.
Tāpēc teicu merši un Hamis , tas, ka merši vairāk jā fakts, taču arī braucienos bija Hamim kļūdas , tagad būs jākāpj augšā sacīkstē, bet nu būs grūti .

     [+] [-]

, 2023-08-26 20:22, pirms 10 mēnešiem
Hose Girtinho rakstīja: Vai gadījumā nebija vairāk tomēr komandas vaina, ka Hamis izlidoja? Raselam viss gājaa pēc plāna.
Hamis teica, ka nobraucis divus lidojošos dēļ tā pārkarsējis riepas un dēļ tā nokrita temps. Vajadzēja , protams, izlaist mazliet vēlāk, taču mainīgos apstākļos arī mazliet vajadzīga veiksme

     [+] [-]

, 2023-08-26 20:35, pirms 10 mēnešiem
Prieks par Albono un asv pārstāvošo francūzi Sardēntu

     [+] [-]

, 2023-08-27 08:55, pirms 10 mēnešiem
backtofire rakstīja: Hamis teica, ka nobraucis divus lidojošos dēļ tā pārkarsējis riepas un dēļ tā nokrita temps. Vajadzēja , protams, izlaist mazliet vēlāk, taču mainīgos apstākļos arī mazliet vajadzīga veiksme
Paldies! Šo nebiju dzirdējis. Un jā, veiksmei šādos apstākļos ir liela nozīme. Vienkārši negaidīju, ka Hamis lietū netiks tālāk.