Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Organizators: "F1 vadītāji ir vienkārši izdomājuši iemeslu, lai atceltu posmu Brazīlijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Organizators: "F1 vadītāji ir vienkārši izdomājuši iemeslu, lai atceltu posmu Brazīlijā"
Foto: Motorsport.com

Brazīlijas "Grand Prix" organizators veltījis kritiku "Formula 1" vadītājiem, kas atcēluši šogad Sanpaulu plānoto pasaules čempionāta posmu, lai gan rīkotāji būtu gatavi sacensības uzņemt. Tāpat pastāv iespēja, ka Interlagoas trasē F1 posms vairs netiks rīkots nekad.

Piektdien tika oficiāli paziņots, ka šogad nenotiks neviens no Amerikā plānotajiem posmiem - sacīkstes netiks aizvadītas ne ASV un Kanādā, ne arī Meksikā un Brazīlijā. Tikmēr kalendārā iekļauta Nirburgringa, Algarve un Imola, un klāt nāks vēl arī citas trases.

Interlagosas promouters Tamašs Rohonijs, kurš Brazīlijas "Grand Prix" rīkošanā darbojas jau četras desmitgades, atzinis, ka gribēja redzēt F1 posmu šajā trasē arī šogad, taču saņēma vēstuli no F1 vadības, ka sacīkstes no kalendāra ir svītrotas. Vēstulē teikts, ka situācija ar "Covid-19" valstī ir bīstama, un piecas komandas izteikušas bažas par ceļošanu uz Brazīliju.

Rohonijs atzīst, ka Brazīlijas posmu šogad varētu atcelt vienīgi force majeure apstākļos, bet F1 argumenti tiem neatbilst. Tāpat viņš saka, ka Sanpaulu situācija ar "Covid-19" ne tuvu nav tik smaga kā citviet pasaulē.

"Vispirms jāsaka, ka šāds lēmums mums nebija pārsteigums, taču mēs nespējam pieņemt iemeslus, kas tiek minēti," saka Rohonijs. "Kerijs runā par vīrusa vidējo izplatību Brazīlijā, bet tas ir tas pats, kas salīdzināt Kaliforniju ar Floridu. Mums ir pieejama visa statistika gan par valsti kopumā, gan Sanpaulu pilsētu. Šos datus FIA Medicīnas komisijai nodeva mūsu pārstāvis, kurš, starp citu, ir šīs organizācijas viceprezidents. Un skaitļi ir ar labiem rādītājiem. Ja paskatāmies Sanpaulu un pat visu Brazīliju, tad, salīdzinoši, esam daudz labākā situācijā nekā, piemēram, Anglija. Iemesli, kāpēc viņi grib atcelt šo posmu, ir gandrīz vai izdomāti."

Interlagosas trases pārstāvjiem ar F1 čempionātu ir sarežģītas attiecības, kopš pie varas nākusi "Liberty Media". Pirms kāda laika kļuva zināms, ka Bernijs Eklstouns ar Brazīlijas GP rīkotājiem noslēdzis līgumu, kas paredz, ka no 2018. līdz 2020. gadam tā organizatoriem nevajag maksāt dalības maksu par atrašanos F1 kalendārā. Iepriekš šīs izmaksas sedza "TV Globo".

Kontrakta termiņš beigsies šogad, un jauns līgums aizvien nav noslēgts. F1 priekšsēdētājs Čeiss Kerijs neslēpj, ka vēlas pamest Sanpaulu, un nākotnē cer uz posma norisi Sanpaulu, kur varētu tikt būvēta jauna trase.

2020. gada šī brīža F1 kalendārs

PosmsDatumsTraseValsts
1.5. jūlijs"Red Bull Ring"Austrija
2.12. jūlijs"Red Bull Ring"Austrija
3.19. jūlijsHungaroringaUngārija
4.2. augustsSilverstounaApvienotā Karaliste
5.9. augustsSilverstounaApvienotā Karaliste
6.16. augustsBarselonaSpānija
7.30. augustsSpā-FrankošampsBeļģija
8.6. septembrisMoncaItālija
9.13. septembrisMudželloItālija
10.27. septembrisSočiKrievija
11.11. oktobrisNirburgringaVācija
12.25. oktobrisAlgarvePortugāle
13.1. novembrisImolaItālija

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-07-26 16:20, pirms 4 gadiem
''F1 priekšsēdētājs Čeiss Kerijs neslēpj, ka vēlas pamest Sanpaulu, un nākotnē cer uz posma norisi Sanpaulu, kur varētu tikt būvēta jauna trase.''
Jaunā trase būs Rio nevis Sanpaulu.

Runājot par posma aizvadīšanu Brazīlijā, tas būtu neprāts. Kādu tu tur burbulu uztaisīsi ja trase atrodās pilsētas vidū. Un valstī ar 2. lielāko covid saslimušo skaitu. Dzīties pāri okeānam uz vienu posmu arī būtu idiotisms, ņemot vērā ka daļai komandu finansiāli smagi iet šobrīd.