Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem
Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi grozījumus noteikumos. Tās paredz, ka turpmāk autosportists izņēmuma kārtā varēs saņemt atļauju startēšanai F1 pasaules čempionātā no 17 gadu vecuma.

Savulaik 17 gadu vecumā F1 sacīkstēs debitēja Makss Verstapens. Vēlāk tika noteikts, ka superlicenci startēšanai čempionātā drīkstēs saņemt vien no 18 gadiem.

Tagad FIA veikusi izmaiņas sportiskajos noteikumos, nosakot, ka noteiktos gadījumos superlicence var tikt garantēta jau no 17 gadiem. Tāpat šādi izņēmumi var attiekties uz superlicenci, kas tiks izsniegta vienīgi, lai piedalītos F1 posmu brīvajos treniņbraucienos.

Šāds pavērsiens nozīmē, ka F2 pilots un "Mercedes" protežē Andrea Kimi Antonelli jau šovasar varētu piedzīvot debiju treniņbraucienu sesijās, pirms viņa plānotās startēšanas F1 čempionātā 2025. gadā.

Itāļu jaunais talants visticamāk kļūs par Luisa Hamiltona aizvietotāju "Mercedes" sastāvā, kad titulētais veterāns pāries uz "Ferrari". Oficiāli par to vēl paziņots nav, taču komanda aktīvi gatavo sportistu debijai, sniedzot viņam iespēju arī aizvadīt privātus F1 testus.

18 gadi Antonelli apritēs tikai 25. augustā, līdz ar to, ja ne veiktās izmaiņas noteikumos, pirms tam viņš oficiālajās "Grand Prix" treniņsesijās piedalīties nedrīkstētu.

Izmantotie resursi:
motorsport.com