Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Hamiltons pierāda, ka pilots F1 sacīkstēs nav pats galvenais"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Hamiltons pierāda, ka pilots F1 sacīkstēs nav pats galvenais"
Fernando Alonso. Foto: James Moy Photography/PA Images/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso uzskata, ka Lūisa Hamiltona piemērs lieliski parāda - pilots šajās sacīkstēs nosaka daudz, taču ne visu. 40 gadus vecais spānis arī paziņojis, ka vēl gatavojas turpināt karjeru vienu vai divas sezonas.

Alonso kļuva par pasaules čempionu 2005. un 2006. gadā "Renault" sastāvā, šobrīd neslēpjot, ka tolaik viņam bija izturīgāka mašīna nekā toreizējam "Ferrari" pilotam Mihaelam Šūmaheram. Vēlāk Alonso titulus vairs nav guvis, lai gan allaž uzskatīts, ka viņš aizvien ir viens no labākajiem pilotiem. Pēc sportista vārdiem, šī sezona ir pierādījums, ka sacīkšu braucējs nav noteicošais faktors panākumos.

"Šis gads parāda, ka pilots ir ļoti svarīgs faktors, bet ne izšķirošs," atzīst Alonso. "Lūiss brauc tikpat labi, kā to darīja iepriekšējos astoņus gadus. Viņš dominēja un pārspēja visus rekordus. Tagad viņš nobrauc ļoti labu apli, kā pats izteicās, bet atpaliek sekundi."

"Alpine" komandu pārstāvošais Alonso pašlaik ir pats vecākais pilots F1 čempionātā, taču vēl negatavojas beigt karjeru. Viņš uzskata, ka šobrīd ir savā labākajā formā, tāpat stāsta, ka vecums autosportā nav noteicošais.

"Nākamo vai nākamos divus gadus es vēl gribētu turpināt braukt sacīkstēs, jo es jūtu, ka esmu savā labākajā formā," sacīja Alonso. "Būtu nepareizi, ja es skatītos F1 no savām mājām, kad joprojām jūtu, ka manas spējas ir simtprocentīgas. Tiklīdz jutīšu, ka tā vairs nav, būšu pirmais, kurš pacels savu roku un apstāsies. Dzīvē ir jāupurē daudzas lietas, lai startētu sacīkstēs. Bet pašlaik, manā gadījumā, to vēl ir vērts darīt. Vecums nav noteicošais faktors motorsportā. Citos sporta veidos ir savādāk. Tur viss atkarīgs no fiziskās kondīcijas un tādām lietām, bet motorsportā es labāk gribētu jaunu priekšējo vai aizmugurējo antispārnu, nevis trīs gadus nost no sava vecuma. Šobrīd esmu tikpat labs, cik biju 25 vai 30 gados."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2022-05-27 08:08, pirms 2 gadiem
Protams, ka pilots nav pats galvenais - F1 ir konstruktoru nevis pilotu čempionāts. To tā ka būtu beidzot jāsaprot. Pilots var braukt tikai tik ātri cik to ļauj formula. Kāds spēj izspiest no savas mašīnas 100% procentus, kāds 99%, kāds 90%. Tas, ko komandas vēlas, lai to rīcībā ir pilots, kurš no mašīnas izspiedīs 100%.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-27 08:16, pirms 2 gadiem
Plus, es domāju, ka mums ir jāpieņem, ka dažādi piloti pie dažādas kvalitātes tehnikas dažādi ar to spēj operēt. Spilgts piemērs ir šī brīža situācija Ferrari. Pērn Sains ienāca komandā un jau pirmajā sezonā braucot ar trešo ātrāko mašīnu pieveica savu komandas biedru. Šogad Ferrari ir sagatavojuši ātrāko mašīnu un Leklērs no tās izspiež 100%, Sains varbūt 95%.
Ja nesenā pagātnē Mercedes būtu nevis dominējuši, bet bijuši trešie, ceturtie ātrākie, Hamiltona un Botasa rezultāti būtu daudz tuvāki, kā tie bija fakta, ka komanda dominēja. Iespējams, ka kādās no sezonām Valteri būtu bijis arī kopvērtējumā priekšā.
Tas pats ir pierādījies arī citās komandās, Red Bull (Fettels un Vēbers), savulaik Renault (Alonso un Trulli), Brawn/Honda (Batons un Barikello)
Respektīvi - neviens pilots nav ātrāks par savu mašīnu un nereti braucot peletona vidusdaļā piloti nespēj parādīt savu patieso ātrumu. Bet tad, kad komandai iedod ātrāko mašīnu, pēkšņi viens no pilotiem izrādās ievērojami ātrāks un spēj izspiest visu. Tieši tas ir tas par ko vienam pilotam maksā 40 miljonus sezonā, otram 4 miljonus.
Es nebrīnīšos, ka ja Mercedes tiešām ir atraduši risinājumu savai problēmai un turpmāk sezonā spēs iesaistīties cīņā par uzvarām, ka tieši Hamiltons būs tas, kurš atkal izrausies priekšgalā un izspiedīs 100% no mašīnas, lai gan mīcoties pa peletona vidusdaļu komfortablāk jūtas Rassels.

  +2 [+] [-]

, 2022-05-27 08:17, pirms 2 gadiem
Nu i Ameriku atklāja, tas jau skaidrs visiem 20gadi atpakalj

     [+] [-]

, 2022-05-27 18:13, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Protams, ka pilots nav pats galvenais - F1 ir konstruktoru nevis pilotu čempionāts. To tā ka būtu beidzot jāsaprot. Pilots var braukt tikai tik ātri cik to ļauj formula. Kāds spēj izspiest no savas mašīnas 100% procentus, kāds 99%, kāds 90%. Tas, ko komandas vēlas, lai to rīcībā ir pilots, kurš no mašīnas izspiedīs 100%.
Tieši gribēju rakstīt tavus pirmos vārdus un izlasīju visu komentu un sapratu, ka gribēju rakstīt visu tavu komentu

p.s. Kāpēc man liekas ka ALO titulus izcīnīja uz riepu pārspēku nevis formulas izturību. Vai viņš bija domājis riepu izturību?