Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jau nākamajā F1 posmā notiks divas kvalifikācijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau nākamajā F1 posmā notiks divas kvalifikācijas
Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionātā jau šonedēļ gaidāmajā Azerbaidžānas posmā būs jauns nedēļas nogales formāts, norisinoties divām kvalifikācijām. Vienā tiks noteiktas starta vietas uz sprinta sacīksti, bet otrā - uz "Grand Prix" izcīņu.

Izmaiņas apstiprinātas jau uz F1 sacensībām Baku trasē, bet pēc tam šāds formāts tiks lietots arī pārējos piecos posmos, kuros paredzētas sprinta sacīkstes. Tie notiks Austrijā, Beļģijā, Katarā, ASV un Brazīlijā.

Jaunais formāts paredz, ka uz visu F1 nedēļas nogali būs tikai viena stundu gara treniņbraucienu sesija, kas notiks piektdien. Pēc tam sekos kvalifikācija, kurā tiks noskaidrotas starta vietas uz galveno sacīksti svētdienā. Savukārt sestdien otrā treniņa vietā tiks rīkota atsevišķa kvalifikācija, lai noteiktu starta vietas uz tajā pašā dienā paredzēto sprinta sacīksti.

Sprinta kvalifikācija oriģināli sauksies sprint shootout un notiks pēc tāda paša formāta kā tradicionālā kvalifikācija, vien sesiju garums būs saīsināts. SQ1 notiks 12 minūtes, SQ2 risināsies desmit minūtes, bet izšķirošajām cīņām SQ3, kur sacentīsies desmit ātrākie piloti, būs atvēlētas astoņas minūtes.

Uz sprinta kvalifikāciju katram braucējam būs pieejami trīs jaunu riepu komplekti. Obligāta prasība būs izmantot vidējā sastāva riepas SQ1 un SQ2, kā arī mīkstā sastāva riepas SQ3.

Sprinta sacīkstē punkti arī turpmāk tiks piešķirti pēc sistēmas 8-7-6-5-4-3-2-1.

Starta vietu sodi, kas saņemti par pārkāpumiem treniņā vai kvalifikācijā, attieksies uz galveno sacīksti. Starta vietu sodi, kas saņemti sprinta kvalifikācijā, būs jāizcieš sprinta sacīkstē. Savukārt, ja pie starta vietu soda pilots tiks par pārkāpumu sprinta sacīkstē, tas būs jāizcieš galvenajā sacīkstē. Ja pārkāpums noticis slēgtajā parkā un pilotam piespriests sods, kas paredz startēšanu no boksiem, tas būs jādara gan sprinta, gan galvenajā sacīkstē. Par jaudas agregātu skaita pārsniegšanu starta vietu sods attieksies tikai uz "Grand Prix" sacīkstēm.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs