Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" komanda izvirza mērķi noķert "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" komanda izvirza mērķi noķert "Mercedes"
Foto: Motorsport.com

"Alpine" komanda par savu jauno šīs "Formula 1" sezonas mērķi izvirzījusi "Mercedes" vienības panākšanu sacīkšu mašīnu veiktspējas ziņā. Jau uz posmu Baku Pjēra Gaslī un Estebana Okona bolīdiem būs gatavoti lieli uzlabojumi.

Pērn "Alpine" sezonu noslēdza ar ceturto vietu Konstruktoru kausā. Kā nākamais uzdevums tika nosprausts tuvošanās trešajai vietai, tomēr šī sezona tik cerīgi nav sākusies. Pēc pirmajiem trim posmiem kopvērtējumā tiek ieņemta vien sestā pozīcija.

Zināms, ka "Mercedes" vienība būtiskus uzlabojumus plāno uz sezonas sesto posmu Imolas trasē, bet "Alpine" pirmā lielā jauninājumu pakete būs gatava izmantošanai jau šonedēļ gaidāmajās sacensībās Baku. Pēc tam vēl plānoti uzlabojumi uz piekto posmu, kas notiks Maiami.

"Domāju, ka mēs varam cīnīties ar "Mercedes" komandu," atzīst "Alpine" boss Otmars Šafnauers. "Arī mums plānoti cienījama mēroga uzlabojumi, vispirms uz Azerbaidžānas GP, bet mazāka mēroga uz Maiami posmu. Pagājušajā gadā mūsu attīstības temps bija diezgan labs. Ja šogad spēsim to saglabāt, domāju, ka sezonas gaidā mums vajadzētu tuvoties. Šī spēle ir relatīva. Es zinu, ko sagatavosim mēs, bet nezinu, ko sagatavos viņi."

Saūda Arābijas posmā "Alpine" komanda kvalifikācijā bija aptuveni 0.3 sekundes aiz "Mercedes", taču Austrālijā zaudēja vairāk. Tehniskais direktors Pets Frajs uzskata, ka reālais deficīts līdz "Mercedes" šobrīd sastāda 0.4 līdz 0.5 sekundes aplī.

"Baku mums vajadzētu būt spērušiem pamatīgu soli uz priekšu un pēc tam vēl nedaudz," viņš skaidro. "Aptuveni uz sesto posmu veiktajiem uzlabojumiem jau pilnā mērā vajadzētu darboties. Daudz kas no tā, ko gatavojamies ieviest līdz sacīkstēm Maiami, testos rūpnīcā sevi ļoti labi ir parādījis un ir izdevies to turpināt uzlabot. Kvalifikācijā mums vajag atrast vēl 0.4 līdz 0.5 sekundes - nevis, lai noķertu "Red Bull", bet pārējos. Tas viss tik tiešām ir mūsu rokās. Mums vienkārši vajag viņus pārspēt uzlabojumu sacensībā."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs