Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 jaunievedums: šosezon trīs posmos tiks aizvadītas sprinta sacīkstes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 jaunievedums: šosezon trīs posmos tiks aizvadītas sprinta sacīkstes
Lūiss Hamiltons, Makss Verstapens un Lando Noriss. Foto: James Moy Photography/PA Images/Scanpix

Panākta vienošanās, ka šajā F1 sezonā trīs posmos tiks aizvadītas sprinta sacīkstes. Tās norisināsies sestdien, kamēr kvalifikācija tiks pārcelta uz piektdienu. Pirmais posms, kurā tiks izmēģināts jaunievedums, norisināsies jūlija vidū Lielbritānijā.

Sprinta sacīkstes garuma ziņā sastādīs trešdaļu no ierastā “Grand Prix”, kas nemainīgi norisināsies svētdienā – tātad aptuveni 100 kilometrus. Starta kārtība tiks noteikta piektdien kvalifikācijā, bet sestdien norisināsies sprints. Uzvarētājs saņems trīs punktus, otrā vieta – divus, trešā vieta – vienu punktu. Pēc iegūtajām vietām tiks noteikta starta kārtība svētdienas “Grand Prix”.

Pirmais posms, kurā tiks izmēģināts jaunievedums, no 14. līdz 16. jūlijam norisināsies Lielbritānijā. Otrais notiks septembra vidū Itālijā, bet trešais pagaidām oficiāli nav paziņots. Sagaidāms, ka tā būs Brazīlija, taču apstiprinājums vēl nav saņemts. Pirmkārt, tādēļ, ka nav skaidrības, vai novembrī gaidāmais posms vispār varēs notikt Covid-19 izplatības Brazīlijā dēļ. Otrkārt, interesi izrādījušas citas trases.

Tiek pieļauta iespēja, ka 2022. gada sezonā sprinta sacīkstes norisināsies jau vairākos posmos.

Komandas ideju apstiprināja jau februārī, taču tālāk notika sarunas par finansiālo pusi. F1 piedāvāja katrai komandai papildus 75 tūkstošus dolāru par katru sprintu, bet vadošās komandas vēlējās saņemt miljonu. Beigās tika panākta vienošanās, ka katra komanda par vienu sprintu saņems 150 tūkstošus, plus īpašu apdrošināšanu.

Protams, jaunievedums apstiprināts, domājot par fanu intereses audzēšanu un finansiālo pusi. Ja tagad piektdienās notiek divas brīvo treniņu sesijas, kas nepiesaista uzmanību, tad jaunajā formātā piektdienā notiks kvalifikācija. Galvenais notikums joprojām būs svētdienas “Grand Prix”, taču sprints ļautu interesi noturēt arī sestdienā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 22:57, pirms 3 gadiem
Tas formāts pilnīgi garām😅 kāpēc TOP 10 pēc kvalenes nevarēja startēt apgrieztā secībā Sprinta sacensībās. TOP3 tik punktus dabūn un parējie drošības pēc lai nesaķakarētu formulu nobrauks smuki rindiņā
Formāts izgāzīsies tā pat kā , kad bija tā izslēgšanas kvalifikācija

     [+] [-]

, 2021-04-30 18:57, pirms 3 gadiem
Un kā viņi domā, kas 5dienā tagad skatīsies Q? Vai plānotas vēla vakara kvalifikācijas? Jo domāju retais var atļauties 5dienā 15:00 skatīties F1.