Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" draud aizliegt Hamiltonam un Rosbergam cīnīties savā starpā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" draud aizliegt Hamiltonam un Rosbergam cīnīties savā starpā
Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons
Foto: Digitale/Scanpix

Jau pavisam drīz "Mercedes" komanda varētu sākt izmantot pavēles un aizliegt saviem pilotiem Luisam Hamiltonam un Niko Rosbergam cīnīties savā starpā.

Karstākā cīņa abu braucēju starpā šogad notika Bahreinā, kad abi vairākas reizes apmainījās ar pirmo pozīciju, bet finišu pirmais šķērsoja Hamiltons. Visai reti Formulā 1 var redzēt, ka komandas biedri savā starpā, riskējot ar izstāšanos, cīnās par uzvaru un komanda nepavēl pārstāt divkauju.

Pagaidām "Mercedes" vēl šādas pavēles neizmanto, taču komandas sacīkšu šefs Pedijs Lavs nesola, ka tā turpināsies mūžīgi.

"Bahreina bija izņēmums, jo mašīnas bija ļoti ātras un mums bija liels pārsvars pār konkurentiem," stāsta Lavs. "Ir vieglāk pieņemt lēmumus, kad zini, ka trešajā vietā braucošais konkurents atrodas tālu aizmugurē. Tomēr, jo mazāks kļūs šis pārsvars, jo uzmanīgāk nāksies skatīties uz konkurenci. Mūsu noteikums numur ir viens ir tāds, ka nevis tavs komandas biedrs ir ienaidnieks, bet gan pārējie konkurenti. Var gadīties, ka sacensību laikā šis fakts mums būs jāņem vērā. Nevar atļauties zaudēt daudz laika savstarpējā cīņā, ja konkurents atrodas cieši aizmugurē."

Šogad "Mercedes" komanda guvusi uzvaras visos pirmajos četros F1 posmos, pēdējos trijos izcīnot dubultuzvaras.

Tikmēr Nikijs Lauda, kurš arī ir viens no "Mercedes" komandas vadītājiem, nepiekrīt Lava redzējumam: "Viņi abi ir sacīkšu braucēji. Atstājiet viņus mierā, kamēr vien viņi neuzbrauc viens otram virsū! Un to viņi neizdarīs."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Grand Prix 247 | Formula 1 Daily News | F1...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 19:35, pirms 10 gadiem
Lai arī cik ļoti es personīgi atbalstu Laudu par tīru sacensību, kur noteicošais faktors ir sacensība par labāku vietu, es tomēr domāju, ka realizēsies komandas - rūpnīcas intereses. Kamēr kopīgā sporta pasākumā iesaistīsies ar personīgām vēlmēm un interesēm, pilnīgi tīra un vienlīdzīga sacenšanās nebūs iespējama. Un konkrēti motorsportā tas turpināsies tik ilgi kamēr rūpnīcas izmantos sportu kā savas markas reklamēšanu. Bezmaz vai rodas sajūta, ka rūpnīcām ir nospļauties par sacensību jēgu un patieso garu, galvenais ir panākt pēc iespējas veiksmīgāku rūpnīcas tēlu un labākus pārdošanas apjomus. Līdz ar to sporta tradīcijas tiek cienītas un respektētas tikai tad, ja pašiem tas ir izdevīgi. Kamēr runa ir par konstruktoru kausu vai to, ka pilotu kopvērtējumā uzvar tieši ši komanda, tad arī ir motivācija un centieni uzvarēt, bet tiklīdz potenciālie riski ir lielāki par rūpnīcas (un nevis pašu pilotu) vēlmēm, tad tiek norauts stop krāns.
(Tiesa, ja tā padomā, tad es personīgi daudz labprātāk izvēlētos auto marku, kura ir guvusi panākumus īstā sacensībā, kurā vienīgais mērķis ir būt ātrākam un labākam, nevis tādu automarku, kas panākumus ir guvusi "kontrolējamā un īpasi saudzējošā vidē".)
P.s. Vai citos sacīkšu seriālos komandu pavēlēm ir tik pat liela nozīme, jeb tas ir aktuāli tikai F1?

  -1 [+] [-]

, 2014-04-26 20:44, pirms 10 gadiem
Mercedes vai Lavs?
Jo gan Lauda gan Vulfs teica ka laus cinities!
Un vel jo vairak neviena komanda sobrid nepretende cinities ar mersi!
Citi mersedes motoru izmantotani ir talu aiz mersa
Ferarri un RB sobrid cinas ar parejiem "mersiem" un sava starpa
Atskaitot kvalu sacikste viniem nav konkurentu!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-26 22:15, pirms 10 gadiem
Geotgs17
Dakaru skatijies?
Tas ir pilnigi visur!
Un tas ir sporta pamatprincips uzvaret par katru cenu!
Nejau ielas auto tirdznieciba ir iemesls!
Ir tadas komandas ka FI Red bull Sauber
Wiliams un vel kuram pat nav ielas auto ko reklamet
Finansiali cina ir tiesi par sponsornaudam FIA premijam un firmas logo spodrinasanu!
Piem. uzskatu ka Ferarri gan bez F1 butu pazudusi bet tie pasi bmw ar vai bez F1 absoluti nekur nepazuda
Mercedes pardosanas apjoms loti maz ticams ka mainijas F1 del!
Un 4 gadus pec kartaz dominejosai RB vispar nav auto kuru tirgot!
2007 gads pisradija ka var gadities ja pilotiem lauj brivu valu (Mclaren)
Futbola piem. Ari Barselonas vai Real panakumi stav pari Mesi vai Ronaldu!

     [+] [-]

, 2014-04-26 22:54, pirms 10 gadiem
uzskatu,ka vajadzeetu komandu punktus atcelt-buutu dažas gonkas skataamaakas,ka ciinaas brauceeji,bet ne cik komandai pointu pienaaksies!

     [+] [-]

, 2014-04-27 16:45, pirms 10 gadiem
champion rakstīja: uzskatu,ka vajadzeetu komandu punktus atcelt-buutu dažas gonkas skataamaakas,ka ciinaas brauceeji,bet ne cik komandai pointu pienaaksies!
pilnigi nekas nemainitos

     [+] [-]

, 2014-04-28 19:44, pirms 10 gadiem
champion rakstīja: uzskatu,ka vajadzeetu komandu punktus atcelt-buutu dažas gonkas skataamaakas,ka ciinaas brauceeji,bet ne cik komandai pointu pienaaksies!
Tā ir visa F1 jēga Kā to var atcelt?

Izskatās, ka gaida, kad Hamiltons būs priekšā kopvērtējumā un tad Niko dabūs pavēles. Niko vienīgais variants ir sākt vinnēt kvalifikācijas. Savādāk viņam pat gonkā neļaus uzbrukt Luisam.