Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" sakāvē vaino programmatūras kļūdu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" sakāvē vaino programmatūras kļūdu
Foto: imago/Eibner/Scanpix

Piedzīvoto sakāvi F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā čempionvienība "Mercedes" izskaidro ar programmatūras pieļautu kļūdu, kā rezultātā virtuālās drošības mašīnas perioda laikā Lūiss Hamiltons atpalika pārāk tālu un nokļuva aiz Sebastiana Fetela. Tikmēr sacensību uzvarētājs Fetels atzīst, ka "Ferrari" vēl nedaudz pietrūkst ātruma, lai objektīvi uzveiktu "Mercedes" atklātā cīņā.

Hamiltons noturēja vadību startā un pārliecinoši atradās līderpozīcijā sacensību pirmajā daļā, tomēr Fetels, kurš atpalika salīdzinoši nedaudz un bija kļuvis par līderi, jo boksos nolēma doties vēlāk, pēc riepu maiņas negaidīti pārņēma vadību. "Mercedes" vadītājs Toto Volfs atzina, ka tas bija pārsteigums arī pašai komandai, jo programmatūra nepareizi izrēķinājusi atstatumus starp mašīnām.

"Mēs domājām, ka mums būs apmēram trīs sekunžu pārsvars, tādēļ iemeslu jāvaicā datoram, ko šobrīd arī mēģinām noskaidrot," saka Volfs. "Ja programmatūrā ir kāda kļūda, tā jānovērš. Domāju, ka problēma ir mūsu datorsistēmā. Pitstopam bija vajadzīgas 15 sekundes, bet mums rezervē bija 12 un šķita, ka ar to pietiks, bet nepietika. Šāda situācija iepriekš nebija bijusi - sistēma nepareizi aprēķināja atstatumu, kas mums bija nepieciešams. Līdz šim uzstādītie algoritmi un tas, kā dators ir saprogrammēts, palīdzēja mums saglabāt vadību, bet ne šoreiz."

Hamiltons, kurš finišēja otrais, teica: "Viņi paši joprojām īsti nesaprot iemeslu un nav man skaidri pateikuši, kāpēc bija tā, kā bija. Līdz ar to nevaru arī pateikt, kā īsti jūtos. Nekad nav viegli zaudēt, tomēr nedēļas nogale sniedza daudz pozitīvā. Sacīkstēs man bija papildus ātrums un pēc pitstopa būtu varējis atrasties tuvāk Fetelam. Varējām izdarīt vēl daudz labu lietu, bet, ja kāds tev saka, ka jau dari visu maksimumu, nekas vairāk neatliek."

Melburnas posma uzvarētājs Fetels tikmēr atzīst, ka "Mercedes" komanda objektīvi šobrīd ir ātrāka.

"Ja paskatāmies uz rezultātiem un atstatumiem šajā nedēļas nogalē, jāatzīst, ka mēs vēl neesam līdzvērtīgi konkurenti "Mercedes" mašīnām," viņš saka. "Līdz ar to zinām, ka neesam tur, kur gribam būt, jo gribam būt ātrākie. Pagājušajā gadā šeit mūsu ātrums attiecībā pret viņējo bija labāks, toreiz spējām izdarīt uz viņiem spiedienu. Šajā dienā mums nebija pietiekami labs ātrums, lai konkurētu, lai gan kopumā ātrums bija atzīstams un spēju noturēties Hamiltonam priekšā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-26 13:17, pirms 7 gadiem
apdzīšanai pagājušā sezonā vajadzēja vismaz 2 sekundes aplī ātrāku autiņu trasēs kā Austrālija, Ungārija, tad šobrīd izskatās, ka vajag vismaz 3 sekundes aplī, jo nav iespējams noturēties ātros līkumos aizmugurē, tādejādi taisnē fiziski nespēj pat tikt blakām, labākajā gadījumā var tikai pievilkt.
kompis vainīgs? nav pirmā un pēdējā reize, kad ir bijusi šāda situācija, un Hamiltons vairākas reizes ir pakāsis uzvaru. Vissāpīgākā bija Monaco.
Bet organizatori arī ar kaitniecību nodarbojas - uztaisa virtuālo un pēc tam reālo drošības mašīnu. Vai nu ir viena, vai nu otra, bet ne abas vienā periodā. Aizdomīgi izskatījās, ka Ferrari interesēs viss notikās, tipa lai mazliet aizveras ar savu aiziešanu no F1.

     [+] [-]

, 2018-03-27 12:32, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: apdzīšanai pagājušā sezonā vajadzēja vismaz 2 sekundes aplī ātrāku autiņu trasēs kā Austrālija, Ungārija, tad šobrīd izskatās, ka vajag vismaz 3 sekundes aplī, jo nav iespējams noturēties ātros līkumos aizmugurē, tādejādi taisnē fiziski nespēj pat tikt blakām, labākajā gadījumā var tikai pievilkt.
kompis vainīgs? nav pirmā un pēdējā reize, kad ir bijusi šāda situācija, un Hamiltons vairākas reizes ir pakāsis uzvaru. Vissāpīgākā bija Monaco.
Bet organizatori arī ar kaitniecību nodarbojas - uztaisa virtuālo un pēc tam reālo drošības mašīnu. Vai nu ir viena, vai nu otra, bet ne abas vienā periodā. Aizdomīgi izskatījās, ka Ferrari interesēs viss notikās, tipa lai mazliet aizveras ar savu aiziešanu no F1.
Ferrari ir vienmēr raudājuši, kad viņi neuzvar un pat kad uzvar kaut kas nav labi
Jā, Hamiltonam sacīkšu inženieris norāvis ūdeņus jau vairākas reizes. Kā tu raksti Monako viņš vienkārši atdeva uzvaru un pārkārtojās uz trešo vietu Šeit ne tik daudz softa vaina, kā vienkārši noteikumos. Ja viens iebrauc boksos un brauc tik pat ātri pa boksu celiņu, kā otrs pa trasi, tad tas nav pareizi. Šinī gadījumā Vettelam bosku apmeklējums aizņēma aptuveni 3 sekundes, kaut parasti būtu padsmit. Jā, jāizmanto visas iespējas, bet tas galīgi nav stratēģijas nopelns! Pēc tam jau Hamiltons pats kļūdijās gan, bet tikuntā kaut kā sāpīgi Mercedes. Turklāt atkal Hamiltona stretēģijā laža!