Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Debitants Sirotkins: "Izstājos sviestmaižu kārbas dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Debitants Sirotkins: "Izstājos sviestmaižu kārbas dēļ"
Sergejs Sirotkins
Foto: AFP/Scanpix

Debijas sacensības "Formulā 1" neveiksmīgas izvērtās "Williams" jaunajam pilotam Sergejam Sirotkinam, jo krievu autosportists izstājās jau Austrālijas posma pirmajos apļos. Vēlāk kļuva zināms, ka iemesls tam ir visai neparasts.

Sirotkins Melburnas trasē veica vien piecus apļus, pirms izbrauca 13. līkuma drošības noslā ar sabojātām bremzēm. Pēcsacīkšu veiktajā analīzē noskaidrojās ticamākais iemesls šai neveiksmei.

"Jūs neticēsiet, kas atgadījās - aizmugurējo labās puses bremžu kanālā tika iesūkta sviestmaižu plastmasas kārba," skaidro Sirotkins, kurš kļuvis par trešo krievu pilotu čempionāta vēsturē. "Vēl pēc izstāšanās mašīnā bija palicis gabals no tās. Tā bija liela kārba, liela sviestmaižu kārba."

Neveiksmīgais brīdis atgadījies jau sacensību pašā sākumā. Sirotkins stāsta: "Trešajā vai ceturtajā aplī bremzes sāka pamatīgi pārkarst. Augstā temperatūra pilnībā tās iznīcināja. Vienubrīd bremzes pazuda pavisam. Paveicās, ka priekšā nebija siena vai kaut kas tamlīdzīgs, un mašīna palika vienā gabalā. Spiedu pedāli, bet aizbraucu taisni. Sacensības bija galā."

Komandas tehniskais direktors Pedijs Lavs atzīst, ka plastmasas kārba visticamāk ir vainojama pie bremžu sabojāšanās, tomēr nevar izslēgt arī kādu citu iemeslu. Analizēšana turpinās. Tāpat viņš norāda, ka otrs pilots Lenss Strols sacīkšu sākumā patiešām esot redzējis trasē mētājamies šādas kārbas.

Sirotkins tikmēr norāda, ka šī neveiksme atstās iespaidu uz nākamajām sacīkstēm, jo viņš bija cerējis aizvadīt pilnu distanci un tādā veidā vairāk aprast ar mašīnu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-03-26 17:04, pirms 7 gadiem
ja būtu kvalificējies augstākā vietā, to sviestmaižu kārbu būtu iesūcis cits.
sliktam dejotājam olas arī traucē.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-26 17:19, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: ja būtu kvalificējies augstākā vietā, to sviestmaižu kārbu būtu iesūcis cits.
sliktam dejotājam olas arī traucē.
Ak tā, un "labs dejotājs" būtu bez bremzem mierīgi nobraucis sacīksti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja