Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 ārsts: "Šūmahera sakarā varam sagaidīt sliktas ziņas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 ārsts: "Šūmahera sakarā varam sagaidīt sliktas ziņas"
Mihaels Šūmahers
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F1 čempionāta galvenais ārsts Gerijs Harsteins nedod lielas cerības Mihaela Šūmahera līdzjutējiem, sakot, ka leģendārā sportista sakarā drīz varam sagaidīt ļoti sliktas ziņas.

Šūmahera menedžere Sabīne Kēma turpina apgalvot, ka vērā jāņem tikai oficiālajās preses konferencēs sniegtā informācija. Pēdējo reizi tā liecināja, ka turpinās decembrī galvas traumu guvušā sportista modināšana no mākslīgi izraisītā komas stāvokļa. Tiesa, jebkurš speciālists apstiprinās, ka tik ilga nogulēšana komas stāvoklī nevar neatstāt paliekošas sekas uz veselību pat tādā gadījumā, ja Šūmahers atmostos. Neoficiāla informācija liecina, ka Šūmahers kopš decembra ir zaudējis ceturto daļu no svara un šobrīd sver vairs tikai 55 kilogramus.

"Tas ir pilnībā iespējams un droši vien tā arī ir," savā blogā raksta Gerijs Harsteins, kurš līdz 2012. gadam bija galvenais F1 ārsts. "To izskaidro vairāki faktori - ievainojums, operācijas un vairākas nedēļas, kad Mihaela dzīvība karājās mata galā. Tas viss pakļauj ķermeni milzīgam spiedienam."

Harsteins arī brīdina, ka tik ilga atrašanās komas stāvoklī neizbēgami noved pie pakāpeniskas muskuļu atrofēšanās, kas Šūmahera gadījumā, iespējams, ir sākusies. Lai gan komas stāvoklī esošo slimnieku muskuļus ārsti vingrina, tas ir tikai īslaicīgs risinājums un no atrofēšanās pilnībā nevar paglābt. Tāpat Harsteins atgādina, ka Šūmahers tiek elpināts ar respratora palīdzību, līdz ar to šobrīd ir ļoti iespējama daļēja diafragmas atrofija. Tiesa, ārsts norāda, ka tās funkcionalitāti vajadzības gadījumā būtu iespējams atjaunot, ņemot vērā Šūmahera lielisko veselības stāvokli pirms smagā kritiena slēpošanas laikā.

"Laiks iet uz priekšu un arvien mazāka izskatās varbūtība, ka Mihaels varētu normāli izkļūt no šīs komas," apgalvo Harsteings, norādot, ka drīz no slimnīcas varam sagaidīt arī sliktas ziņas. "Esmu aizkustināts par to, cik dziļi un nelokāmi viņa fani mīl viņu. Mani uztrauc, kas notiks, ja patiešām mēs sagaidīsim sliktas ziņas. Šobrīd mums trūkst oficiālas informācijas un domāju, ka tās trūkums mums ir ne vien devis cerības, bet arī palīdz pakāpeniski samierināties ar notikušo."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
A Former F1 Doc Writes | Thoughts about...

  +2 [+] [-]

, 2014-03-26 10:19, pirms 11 gadiem
no comments

  +2 [+] [-]

, 2014-03-26 10:46, pirms 11 gadiem
Jautājums vai pats Šumahers gribētu būt cilvēks ar kustību un prāta traucējumiem? Domāju, ka nē!!! Tad ļaujiet viņam aiziet un pasauli vērot no augšas!!! Par to, ko viņš ir paveicis F1 karjerā, jebkurš var krist ceļos un noliekt galvu viņa priekšā. Šie sasniegumi izskatās neatkārtojami.

     [+] [-]

, 2014-03-26 11:40, pirms 11 gadiem
Šobrīd mums trūkst oficiālas informācijas un domāju, ka tās trūkums mums ir ne vien devis cerības, bet arī palīdz pakāpeniski samierināties ar notikušo

caching!

  +4 [+] [-]

, 2014-03-26 11:56, pirms 11 gadiem
Es Šūmaheru esmu dievinājis kopš pirmo reizi sāku sktīties f1 1993.gadā... visus šos gadus esmu kaismīgi sekojis viņam gan grūtos gan labos laikos.

Es arvien ticu,kas viss būs kārtībā.. bet ja liktenis būs lēmis, ka viņam ir jāaiziet, tad liktenis ir p...pis. ja vinam bija jāaiziet tad tikai un vienīgi f1 trasē... Liktenis nedrīkst viņu atņemt šādā veidā...

     [+] [-]

, 2014-03-26 12:08, pirms 11 gadiem
oscarsq rakstīja: Es Šūmaheru esmu dievinājis kopš pirmo reizi sāku sktīties f1 1993.gadā... visus šos gadus esmu kaismīgi sekojis viņam gan grūtos gan labos laikos.

Es arvien ticu,kas viss būs kārtībā.. bet ja liktenis būs lēmis, ka viņam ir jāaiziet, tad liktenis ir p...pis. ja vinam bija jāaiziet tad tikai un vienīgi f1 trasē... Liktenis nedrīkst viņu atņemt šādā veidā...
Liktenis mēdz būt nežēlīgs un rīkoties ļoti paradoksālā veidā. Bet jā: tur jau tai MŠ preses sekretārei sejā ir rakstīts, kas īstenībā notiek, neraugoties uz to, ko viņa saka...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 13:51, pirms 11 gadiem
Šūmahers bija vienīgais iemesls kāpēc es skatījos F-1! F-1 sāku skatīties kopš 1993. gada un Šumahers uzreiz iepatikās, un kopš viņš vairs nebrauc arī F-1 skatos tik pa retam! Ceru viss būs labi!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-26 15:13, pirms 11 gadiem
Es F1 skatiijos tikai deelj A.Sennas. kad Shumahers domineeja,bija garlaiciigs cempis. Protams , ceram , ka vinjam izdosies.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 15:29, pirms 11 gadiem
Nu tagad sāksim: kurš kura dēļ skatījās F1. Es sāku Mansela dēļ, ja kas. Tikai tam ir pilnīgs bezsakars ar ziņu par MŠ veselību.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 17:59, pirms 11 gadiem
DainixDT rakstīja: Šūmahers bija vienīgais iemesls kāpēc es skatījos F-1! F-1 sāku skatīties kopš 1993. gada un Šumahers uzreiz iepatikās, un kopš viņš vairs nebrauc arī F-1 skatos tik pa retam! Ceru viss būs labi!
F1 popularitētes kalngals bija Sennas/Prosta/Mansela cīņas. Pēc tam ir tikai lejupceļš. Diez vai kaut kad F1 būs tik populāra kā zelta ērā 80.gadu beigas-90.gadu sākums, kad nekas nebija aizliegts.
Tu tiešām esi patiess Šumakera fans, jo kopš viņš sāka dominēt, FIA un Bernijs ļoti daudz darīja, lai atgrieztu atpakaļ simtiem miljonu bijušo F1 fanu, kuri ignorēja F1 viena pilota dominances dēļ un Ferrari ņirgāšanos par faniem, noteikumi mainīti, punkti mainīti, utt, lai tikai kaut kāda intriga saglabātos.
Tieši tas pats ir šobrīd, jo F1 ir zaudējusi vismaz 50mio līdzjūtēju, jo daudziem neinteresē plika vizināšanās un viena cilvēka/komandas dominance.