Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sākas oficiālie F1 testi

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākas oficiālie F1 testi
Jaunā krāsojuma "McLaren" formula
Foto: McLaren

Šodien, 26. februārī Barselonas trasē Spānijā sāksies oficiālie "Formula 1" pirmssezonas testi, kuros komandas pirmo reizi pilnvērtīgi varēs izmēģināt savas jaunos sacīkšu mašīnas.

Visas komandas apstiprinājušas, kuri piloti šodien strādās ar 2018. gada modeļa formulām. Čempionvienībā "Mercedes" pie darba tiks likti abi pamatsastāva piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons, otrajā pērnā gada spēcīgākajā komandā "Ferrari" pagaidām trasē darbosies Kimi Raikonens, bet 2017. gada trešajā spēcīgākajā nometnē "Red Bull", kurai no šī gada titulsponsors ir automobiļu ražotājs "Aston Martin", pirmdien strādās Daniels Rikjardo.

Daudzi noteikti gaida, ko spēs paveikt "McLaren" komanda, kas pirmo reizi izmantos "Renault" motorus, lai gan skaidrs, ka testos vismaz sākotnēji uzsvars tiks likts uz izturības problēmu apsekošanu un novēršanu, kamēr ātrums tiks audzēts pakāpeniski. "McLaren" sastāvā šodien ar jaunā krāsojuma bolīdu brauks Fernando Alonso, kurš jau atzinīgi izteicies par jauno mašīnu. Tikmēr pie "Honda" dzinējiem tikusi "Toro Rosso" komanda, kam šodien mašīnu attīstīt palīdzēs Brendons Hārtlijs.

"Sauber" vienība, kas tikusi pie jaunākās specifikācijas "Ferrari" jaudas agregātiem un galvenā sponsora "Alfa Romeo", pie darba liks Markusu Ēriksonu, "Haas" komandā trasē izbrauks Romēns Grožāns, bet "Force India" komanda, kas, iespējams, šodien prezentēs jaunu nosaukumu, izmantos attīstības programmas krievu pilota Ņikitas Mazepina pakalpojumus. "Indieši" vienīgie vēl nav prezentējuši jauno auto. "Renault" komandā, kuras plāns ir gadu no gada tuvoties vadošajām komandām, līdz pienāks laiks uzvarām, pirmdien pie jaunās mašīnas stūres redzēsim gan Niko Hilkenbergu, gan Karlosu Sainsu, bet "Williams" sastāvā darbosies Lenss Strols un šīs sezonas debitants Sergejs Sirotkins no Krievijas.

Janvārī Barselonas trasei tika uzliets jauns asfalts, kas vēl jāiepazīst, jo braucamās daļas segums līdz ar to būs atšķirīgs no tā, kas tika izmantots iepriekšējos gadus. Līdz ar to sākumā varētu būt problemātiski objektīvi izvērtēt jaunās "Pirelli" riepas. Sinoptiķi tikmēr sola, ka Barselonā šajās dienās iespējams ne vien lietus, bet pat sniegs!

Pirmā testu kārta notiks no 26. februāra līdz 1. martam, bet otrā kārta turpat Barselonas trasē tiks aizvadīta no 6. līdz 9. martam. Savukārt jaunā F1 pasaules čempionāta sezona sāksies ar posmu 25. martā Austrālijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
pitpass - the latest, hottest F1 news