Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" kliedē baumas par milzīgo jaudas ieguvumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" kliedē baumas par milzīgo jaudas ieguvumu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Honda" rūpnīcas vadībā noliegusi nesen izskanējušās runas, ka šoziem tai izdevies savus F1 motorus padarīt par aptuveni 230 zirgspēkiem jaudīgākus.

Jau ziņojām, ka Spānijas laikraksta AS rīcībā esošā informācija liecināja par milzīgā jaudas deficīta dzēšanu - "Honda" it kā esot izdevies par 70 zirgspēkiem uzlabot savus turbo motorus, kā arī vēl vairāk par 160 zirgspēkiem iegūt uz uzlaboto enerģijas atjaunošanas sistēmu rēķina.

AS rakstīja, ka "McLaren-Honda" komanda 2016. gada F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā cer tikt trešajā starta rindā, kas būtu liels progress, salīdzinot ar pagājušo gadu.

"Nesenajās preses publikācijās tika rakstīts, ka "McLaren-Honda" motori ieguvuši milzīgu papildus jaudu," medijs "Sky Sports" citē kompānijas "Honda" atsūtīto paziņojumu. "Šie apgalvojumi ir nepamatoti un spekulatīvi. Mēs lūdzam līdzjutējus un arī preses pārstāvjus to uztvert tieši šādā veidā."

Ņemot vērā, ka pērn "McLaren" formulām bija 70-150 zirgspēkus deficīts attiecībā pret čempionvienību "Mercedes", šādas papildus jaudas atrašana nodrošinātu iespēju britu komandai atgriezties cīņā par augstākajām vietām.

"Sky Sports" veiktajā 2015. gada pirmo desmit posmu analīzē atklājas, ka "McLaren" formulas bija vidēji 13.3 km/h lēnākas nekā vadošās mašīnas, bet tādā ātrā trasē kā Silverstouna šī atšķirība bijusi pat 19.7 km/h. Tikmēr lēnajā un tehniskajā Monako trasē atšķirība bija tikai 9 km/h, kas liecina, ka "McLaren" formulai bijusi nebūt ne tik slikta aerodinamika.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

Vai McLaren-Honda komanda 2016. gada F1 sezonā izcīnīs kaut vienu pjedestālu?

  • 47

  • 42