Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atzīst vainu avārijas izraisīšanā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atzīst vainu avārijas izraisīšanā
Luiss Hamiltons pēc avārijas Brazīlijā
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Luiss Hamiltons nenoliedz, ka ir vainīgs svētdien Brazīlijas "Grand Prix" notikušās avārijas izraisīšanā ar Velterī Botasu, taču nesaprot, kāpēc tas notika.

Sadursme notika "Descida do Lago" pagriezienā, kad "Williams" komandas pilots Botass mēģināja apdzīt Hamiltonu. Tobrīd abas mašīnas sadūrās, Botass ar salauztu aizmugurējo riteni izlidoja no trases, bet Hamiltons ar cauru riepu devās uz boksiem. Pēc tam tiesneši viņam par sadursmes izraisīšanu lika vēlreiz izbraukt cauri boksu celiņam.

"Domāju, ka avāriju izraisīju es, taču tas bija brīdis, kad par apli atpalicis pilots mēģina mani apdzīt," pēc finiša sacīja Hamiltons. "Ja godīgi, es tiešām nesaprotu, kas notika. Laikam kaut ko izdarīju nepareizi. Žēl, jo pazaudēju komandai daudzus punktus."

Botasam par notikušo ir šāds skaidrojums: "Es braucu taisni un viņš mani visticamāk nemaz neredzēja. Trieciens nebija liels, taču ar to pietika, lai sabojātu manu auto. Šādas lietas notiek ļoti zibenīgi. Sajūta ir tāda, ka es neizdarīju neko nepareizi un nākotnē tādu apdzīšanas manevru varētu atkārtot. Situācija vienkārši bija neveiksmīga un beidzās ar nelielu sadursmi. Citādi, šķiet, būtu viņu apdzinis, nepārbraucot pāri trases apmalei."

"Mercedes" komanda gan vienalga noturēja otro vietu kopvērtējumā, kas tai bija galvenais mērķis. Toties Hamiltons uzskata, ka varēja pieveikt Fernando Alonso cīņā par trešo vietu uz pjedestāla.

"Es ķēru viņu rokā, tāpēc domāju, ka man būtu bijusi iespēja ar viņu pacīnīties vismaz par trešo vietu," atzīst Hamiltons, kurš galu galā finišeja tikai devītais. "Svarīgākais, ka esam ieguvuši otro vietu Konstruktoru kausā, taču man šis gads nebija no labākajiem, ja vērtējam manu sniegumu. Ceru, ka nākotnē izdarīšu vairāk. Šobrīd jūtu maz pozitīvisma, taču esmu drošs, ka pēc ziemas pārtraukuma to atgūšu."

Pēdējā F1 sezonas posmā, kas notika Interlagusā, Luiss Hamiltons kopvērtējumā no trešās vietas atkrita uz ceturto, palaižot priekšā "Red Bull" pilotu Marku Vēberu. Savukārt otrs "Mercedes" pilots Niko Rosbergs šogad palika tikai sestais, nopelnot par 18 punktiem mazāk kā Hamiltons.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-25 10:45, pirms 11 gadiem
Hamiltonam izcili neveiksmīga sezona! Cerams nākamgad ies daudz labāk!!