Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols uzskata, ka atstājis Alonso pietiekami daudz vietas

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols uzskata, ka atstājis Alonso pietiekami daudz vietas
Foto: Motorsport.com

Karloss Sainss ir pārsteigts par kļūdu, ko ASV GP sacensību startā pieļāva Džordžs Rasels, un tāpat uzskata, ka konkurentam piešķirtais sods ir pārāk mazs. Tikmēr citā incidentā iesaistītais Lānss Strols atzinis, ka atstājis Fernando Alonso gana daudz vietas, lai no sadursmes konkurents būtu varējis izvairīties.

“Ferrari” pilots Sainss uzvarēja kvalifikācijā un sacensības Ostinas trasē uzsāka no pirmās pozīcijas. Pirmajā līkumā viņš iebrauca otrajā pozīcijā, kad no sāniem spāņu pilota mašīnai uztriecās Rasels. “Mercedes” pilots cīņu varēja turpināt, taču saņēma piecu sekunžu sodu. Sainss pēc atgriešanās boksos izstājās.

“Tas ir ļoti sāpīgi – vēl viena sacīkste, kas noslēdzas pirmajā aplī, turklāt pēc tam, kad esi startējis pirmais,” pēc izstāšanās sacīja Sainss. “Mani pārsteidz, ka viens no vadošajiem pilotiem pieļauj tādas kļūdas. Diemžēl es dabūju izciest šīs kļūdas smagākās sekas un izstājos. Nākotnē jāturpina cīnīties.”

Sainsam arī tika vaicāts, vai viņš uzskata, ka Raselam piespriestais piecu sekunžu sods bija pietiekams: “Salīdzinot ar manu izstāšanos? Protams, ka nē, bet es neesmu tas, kurš domā, kādus sodus jāpiešķir.”

Rasels pēc finiša, sasniedzis piekto vietu, devās pie “Ferrari” komandas, lai atvainotos konkurentam.

Tikmēr citā incidentā 22. aplī izstājās Lānss Strols, kurš vēlu bija mainījis trajektoriju, kā rezultātā no aizmugures virsū uztriecās Fernando Alonso.

“Jā, trajektoriju es mainīju vēlu, bet mums bija liela ātruma atšķirība,” notikušā apstākļus skaidroja Strols. “Es tobrīd situāciju vērtēju pēc tā, cik tuvu viņš man atradās. Nav tā, ka viņam vienkārši uzgriezu virsū. Es kreisajā pusē biju atstājis gana daudz vietas, līdz ar to nevar teikt, ka viņu stūmu sienā vai kā tamlīdzīgi. Manevru viņš varēja sākt ātrāk un vairāk pavirzīties pa kreisi. Viņam nevajadzēja piebraukt man tik tuvu klāt. Uz negadījumu var paskatīties no dažādām pusēm.”

Strolam sacensību sākums bija lielisks, viņš bija pamanījies vienubrīd pakāpties pat līdz trešajai pozīcijai. Nākamgad Alonso pievienosies kanādiešu pilota tēvam piederošajai “Aston Martin” vienībai, varbūt tieši tāpēc divkārtējā F1 čempiona reakcija bija tik mierīga.

“Kad noskaties incidenta atkārtojumu TV ekrānā, jāsaka, ka tas bija vienkārši sacīkšu negadījums,” vēlāk atzina “Alpine” pilots. “Gandrīz vienlaicīgi mēs pavirzījāmies pa kreisi, un tas bija sākums visam. Nepaveicās mums abiem. Manuprāt, mēs abi šo incidentu redzam vienādi.”

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs