Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Pirms starta nācās sadzerties tabletes pret galvassāpēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Pirms starta nācās sadzerties tabletes pret galvassāpēm"
Foto: Motorsport.com

"McLaren" pilots Lando Noriss atklājis, ka Ostinas F1 trase bijusi tik nelīdzena, ka tas viņam radījis pamatīgas galvassāpes. Pirms sacensībām sportists izdzēris daudz pretsāpju zāļu un izcīnīja augsto sesto vietu.

Sezonas izskaņā "McLaren" aizvada spraigu cīņu Konstruktoru kausā par ceturto vietu ar "Alpine" vienību. Šoreiz vairāk punktu guva "McLaren", un trīs posmus pirms sezonas beigām "Alpine" kopvērtējumā ir tikai sešus punktus priekšā.

Noriss atzina, ka ceļš uz sesto vietu nebija viegls. Lai gan viņš aizvadīja lielisku sacensību noslēguma fāzi, ASV posmā trase sagādājusi lielas fiziskas grūtības, ko no malas redzēt nebija iespējams.

"Pēdējos desmit apļos bija ārkārtīgi jākoncentrējas, sevišķi šādā trasē," viņš stāsta. "Tur ir ļoti daudz nelīdzenu vietu. Šī iemesla dēļ man bija lielas galvassāpes, tāpēc pirms sacīkstēm nācās izdzert pamatīgu dozu ar pretsāpju tabletēm. Tas nav nekas patīkams. Nezinu, vai ar mūsu mašīnu to izjūtam mazāk vai vairāk par citiem, bet personīgi man ar to bija lielas problēmas. Lai gan sadzēros tabletes, iespējams, tas tomēr beigās nekādu lielo labumu nedeva. Ja pastāv šādas problēmas, ir viegli pieļaut kļūdas, sabloķēt riteņus vai izslīdēt."

Norisa komandas biedrs Daniels Rikjardo tikmēr ievērojami zaudēja un finišēja vien 16. vietā. Bija skaidri redzams, ka pieredzējušajam austrālietim katastrofāli trūkst ātruma. Kāpēc tā, viņš pats izskaidrot nemāk.

"Godīgi sakot mana mašīna bija tik ļoti lēnāka, ka nevarēju uz to paļauties, nevarēju no tās dabūt ārā normālus apļu laikus," sacīja Rikjardo. "Kāpēc atstatums bija tik liels, paliek mistērija. Kad domā, ka sliktāk vairs nevar būt, kļūst vēl sliktāk. Es nezinu kā es turpināšu šo sezonu, jo, ja teikšu, ka situācija ir sāpīga, tas būs pavisam maigs apzīmējums."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...