Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA plāno veidot jauno braucēju akadēmiju

FIA plāno veidot jauno braucēju akadēmiju
Foto: AP

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) paziņojusi par plāniem izveidot jauno talantu akadēmiju, kuras mērķis būs palīdzēt jaunajiem sacīkšu un rallija braucējiem.

Šajā akadēmijā drīkstēs piedalīties sportisti vecumu grupā no 17 - 23 gadiem. No sešiem reģioniem tiks izvēlēti desmit braucēji – no Ziemeļamerikas, Centrālās un Dienvidamerikas, Rietumeiropas un Ziemeļeiropas, Centrālās un Austrumeiropas, Āfrikas, kā arī no Āzijas un Okeānijas. Lai tiktu šajā akadēmijā, sportistam vispirms būs nepieciešams savas valsts vadošās sporta institūcijas atbalsts. Pēc tam jaunajiem dalībniekiem būs iespēja attīstīt savas prasmes un attieksmi, kāda būs nepieciešama, lai varētu sasniegt progresu viņu motosportu karjerās.

Jāatzīmē, ka šo akadēmiju vadīs vairāki slaveni un pieredzējuši autosportisti, kā, piemēram, pasaules čempions rallijā, stūrmanis Roberts Reids (braucis kopā ar Ričardsu Bērnsu) un bijušais F1 pilots Alekss Vurcs. ''Lai sasniegtu izdevušos braukšanas karjeru, nepietiek tikai ar braukšanu. Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai visi dalībnieki mācītos un attīstītu visas prasmes, kas viņiem ir nepieciešamas, lai kļūtu par pilnvērtīgiem un spēcīgiem dalībniekiem. Tāpat arī šī akadēmija dos atpazīšanu un iespējas pasaules mērogā, kas noteikti jaunajiem dalībniekiem būs ļoti svarīgi turpinot kāpt pa viņu karjeras kāpnēm,'' saka Reids.

"Man ir liels prieks būt daļai no šī svarīgā projekta. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu strādāt ar jaunajiem pilotiem. Noteikti palīdzēšu viņiem attīstīt viņu profesionālismu, prasmes un pienākumus," saka Vurcs.

Šī brīža F1 komandas "Williams" braucējs Rubens Barikello arī atbalstījis šādas akadēmijas izveidošanu. "Pēc vairāk nekā 300 posmiem F1, es joprojām turpinu mācīties. Mācīšanās ir ļoti nepieciešama, tāpēc jaunie braucēji noteikti iegūs no šīs visaptverošās programmas. Tās zināšanas, kuras viņi iemācīsies no Vurca, dos labumu ne tikai braucējiem un komandām, bet arī visai motosporta industrijai. Žēl, ka tādas akadēmijas nebija tad, kad es sāku ceļu uz F1."

Ar šo akadēmiju plašāk var iepazīties šeit: Academy

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +5 [+] [-]

, 2010-09-25 13:28, pirms 14 gadiem
Lai tiktu šajā akadēmijā, sportistam vispirms būs nepieciešams savas valsts vadošās sporta institūcijas atbalsts.

tātad no Latvijas nebūs