Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzrāda ātrāko apli pirmajā treniņā un pieļauj kļūdu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzrāda ātrāko apli pirmajā treniņā un pieļauj kļūdu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens savā māju F1 posmā Nīderlandē uzrādījis ātrāko rezultātu pirmajā treniņā. Šonedēļ holandietis mēģinās uzvarēt jau devito sacīksti pēc kārtas.

Visi vadošie braucēji savus labāko apļu laikus sasniedza ar mīkstā sastāva riepām. Verstapens uz pirmo vietu pacēlās sesijas pēdējā trešdaļā, kad apli noriņķoja ar rezultātu 1:11.852. Mazāk par 0.3 sekundēm viņam zaudēja Fernando Alonso, bet vēl par 0.1 sekundi lēnāks bija Lūiss Hamiltons. Aiz viņiem palika Serhio Peress un Alekss Albons.

Vienreiz treniņu nācās pārtraukt, izkarot sarkanos karogus. Bija atlikušas mazāk par 20 minūtēm, kad priekšpēdējā līkumā grants joslā izslīdēja Niko Hilkenbergs. "Haas" pilota auto viegli uztriecās barjerai un nedaudz tika sabojāts priekšējais antispārns.

Jau pēc treniņa laika atskaites beigām trasē nenoturējās arī Verstapens, izbraucot cauri grants joslai, bet pēc tam turpināja ceļu.

"Aston Martin" pilots Lānss Strols neuzrādīja rezultātu, jo treniņa sākumā atklājās problēmas ar mašīnu.

Karlosa Sainsa vietā "Ferrari" formulā sēdās komandas attīstības programmas pilots Roberts Švarcmans, kurš bija lēnākais no braucējiem. Šarls Leklērs tikmēr uzstādīja vien 16. rezultātu.

Vēl priekšā divi treniņi, kas notiks šodien un rīt. Sestdien kvalifikācija sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, tāpat arī sacīkstes starts svētdien paredzēts plkst. 16:00.

Holandes GP pirmais treniņš: