Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes F1 posma treniņā Sainsu "Ferrari" sastāvā nomainīs Švarcmans

Juris Grīns
Juris Grīns

Nīderlandes F1 posma treniņā Sainsu "Ferrari" sastāvā nomainīs Švarcmans
Roberts Švarcmans. Foto: Motorsport.com

Atlikušajos desmit F1 posmos visām komandām būs jādod iespēja treniņbraucienos trasē doties junioru pilotiem. Jau Nīderlandes posmā šonedēļ "Ferrari" sastāvā brauks Roberts Švarcmans, bet komandām šajā sakarā nāksies sastapties ar visai lieliem izaicinājumiem.

Noteikumi paredz, ka sezonas laikā katrai komandai diviem junioru pilotiem jādod iespēja piedalīties F1 posmu oficiālajos treniņbraucienos. "McLaren", "Williams" un "AlphaTauri" komandas šo nosacījumu daļēji izpildīja jau pirmajā posmā, kad treniņbraucucienos piedalījās to pamatsastāva piloti, F1 debitanti Oskars Piastri, Logans Sardžents un Niks de Vrīss. Tikmēr 17 gadījumos iespējas jaunajiem braucējiem vēl tiks dotas.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad "Red Bull" jau Barselonas trasē pie stūres laida igauni Juri Vipsu, bet "Williams" deva iespēju De Vrīsam, šogad komandas vēl nav devušas iespēju saviem junioriem. "Ferrari" apstiprinājusi, ka šonedēļ Nīderlandes GP pirmajā treniņā Karlosu Sainsu nomainīs Roberts Švarcmans, savukārt "Mercedes" jau pirms kāda laika paziņoja, ka Meksikā pirmajā treniņsesijā trasē dosies pašreizējais F2 čempionāta vicelīderis Frederiks Vesti.

Atlikušajā sezonas daļā junioru jautājumā komandām nāksies krietni padomāt, kurā trasē dot tiem iespēju. Katarā, Ostinā un Brazīlijā gaidāmas sprinta sacensības, līdz ar ko būs tikai viens treniņš - šie posmi atkrīt automātiski. Laba izvēle nebūtu arī Singapūras un Lasvegasas posmi, jo tie notiek ielu trasēs, kas ievērojami palielina riskus. Lasvegasas trase turklāt šogad kalendārā ir pirmo reizi. Zandvortā, Moncā un Abū Dabī paralēli notiks F2 čempionāta posmi, Parasti F1 komandas šādos gadījumos junioriem neļauj piedalīties treniņbraucienos, lai nenovērstu uzmanību no pamatsacīkstēm. Abū Dabī risināsies abu čempionātu pēdējais posms un pērnā gada pieredze rāda, ka šajā trasē tas tomēr varētu tikt ļauts.

Šobrīd pirmajās septiņās pozīcijās F2 čempionāta kopvērtējumā esošie piloti ietilpst F1 komandu junioru programmās. Tie ir Teo Puršērs ("Alfa Romeo"), Frederiks Vesti ("Mercedes"), Ajumu Ivasa ("Red Bull"), Džeks Dūens un Viktors Martēns ("Alpine"), Olivers Bīrmens ("Ferrari") un Enco Fitipaldi ("Red Bull"). Tāpat jāpiemin tādi braucēji, kas cieši saistīti ar F1 komandām, bet šogad F2 sacīkstēs nepiedalās. Kā piemērus var minēt Felipi Drugoviču ("Aston Martin"), Pjetro Fitipaldi ("Haas") ,Robertu Švarcmanu ("Ferrari") un Liamu Lavsonu ("Red Bull").

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs