Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Iespējams, Verstapens un "Red Bull "dominēs līdz 2026. gadam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Iespējams, Verstapens un "Red Bull "dominēs līdz 2026. gadam"
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs paudis bažas, ka ātrāk par 2026. gadu, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, nevienai komandai varētu neizdoties pārspēt "Red Bull". Šim viedoklim piekrīt arī Luiss Hamiltons, gan cerot, ka "Mercedes" nākamgad būs izdevies pietuvoties.

F1 sezonai atsākoties pēc vasaras brīvdienām, Makss Verstapens kopvērtējumā ir jau 125 punktus priekšā komandas biedram Serhio Peresam, kamēr Konstruktoru kausā "Red Bull" par 256 punktiem pārspēj otrajā pozīcijā esošo "Mercedes" komandu.

"Viņu pārsvars ir ļoti liels un būs grūti viņus noķert pirms spēkā stāsies izmaiņas noteikumos," atzīst kopvērtējuma piektās vietas īpašnieks Leklērs. "Šobrīd ir savādāk nekā tas redzēts pagātnē. Kvalifikācijā mēs spējam būt daudz tuvāk, nekā parasti tādos gadījumos bijis agrāk. Parasti ir bijis tā, ka komanda, kas dominē, dara to gan kvalifikācijās, gan sacīkstēs. Tagad kaut kāda iemesla dēļ sacīkstēs "Red Bull" pārsvars ir daudz lielāks nekā kvalifikācijās. Viņi ir ļoti tālu priekšā, tādēļ cenšamies strādāt tieši pie sava sacīkšu tempa. Darāmā ir daudz. Nākamajos posmos mums būs tehniskie uzlabojumi, kas varētu palīdzēt spert soli uz priekšu. Ar šo auto mums mēdz gadīties negaidīti pārsteigumi. Auto ir tik jūtīgs pat pret mazām izmaiņām, tāpēc cerēsim, ka šoreiz tas palīdzēs veikt soli uz priekšu pareizajā virzienā."

Lai gan Hamiltons, kurš kopvērtējumā atrodas ceturtajā pozīcija, cer, ka Leklēram nav taisnība, arī viņš atzīst, ka "Red Bull" dominance var turpināties arī 2024. un 2025. gadā.

"Tuvākajās sezonās noteikumi nemainīsies, bet es ceru, ka šāda dominēšana neturpināsies," komentējot Leklēra izteikumus, sacīja Hamiltons. "Fakts ir tāds, ka viņi ir tālu priekšā. Visticamāk arī savu nākamā gada mašīnu viņi sāka attīstīt jau vairākus mēnešus pirms visiem pārējiem. Kopvērtējuma viņi ir 100-200 punktus priekšā, tāpēc ir ļoti, ļoti iespējams, ka Šarlam izrādīsies taisnība. Tomēr mēs darām visu, lai attīstītu savu mašīnu un šo pārvaru samazinātu. Vai mēs to būsim spējuši, redzēsim nākamgad."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs