Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners apstiprina, ka Peress paliks "Red Bull" sastāvā arī nākamgad

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners apstiprina, ka Peress paliks "Red Bull" sastāvā arī nākamgad
Foto: Motorsport.com

Kristians Horners cenšas kliedēt baumas par Serhio Peresa nomaiņu un paziņojis, ka meksikāņu pilots turpinās pārstāvēt "Red Bull" komandu arī nākamgad. Ja sniegumu neizdosies uzlabot, pilota nomaiņa varētu tikt veikta 2025. gadā.

Tā kā Peresam neizdodas parādīt līdzvērtīgu ātrumu ar otru "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu, daudz tiek baumots, ka sportists jau uz nākamo sezonu tiks nomainīts. Horners jau iepriekš šādas runas noliedzis, bet tagad skaidri paziņojis, ka Peress no komandas ātrāk par līguma termiņa beigām nedosies prom.

"Mums ir kontrakts," intervijā "Speedcafe.com" uzsver "Red Bull" vadītājs Horners. "Esam apmierināti ar Čeko, un viņš būs mūsu pilots nākamajā gadā."

Ja Peresam sniegumu neizdosies uzlabot, 2025. gadā viņu varētu nomainīt cits pilots, tomēr nav teikts, ka tas nāks no "AlphaTauri" komandas.

"Vienmēr ir labi, ja mums ir... "AlphaTauri" un "Toro Rosso" galvenais uzdevums vienmēr bijis trenēt braucējus kā potenciālos "Red Bull" kandidātus," skaidro Horners. "Tāpēc Niks de Vrīss devās prom, jo mēs neredzējām viņu kā kandidātu. Tajā brīdī parādās jautājums, vai ir jēga turpināt? Ja Čeko uzlabos sniegumu, mēs turpināsim ar viņu. Ja nē, vai būs jebkāds cits iemesls, tad... Tomēr mēs neskatīsimies tikai uz "AlphaTauri" braucējiem, jo starp dalībniekiem ir daudz braucēju, kuri gribētu startēt ar "Red Bull" formulu."

Viens no variantiem uz 2025. gada sezonu ir Daniels Rikjardo, kurš šogad atgriezās austriešu komandas sastāvā kā testpilots un šobrīd tiek izīrēts "AlphaTauri". Šobrīd austrālietim ir jau 34 gadi, taču Horneru tas nesatrauc.

"Vecumu es neredzu kā šķērsli," saka Horners. "Paskatieties, ko dara Fernando Alonso vai Luiss Hamiltons! Drīzāk jāskatās, kas pilotam ir galvā."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs