Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārā "Williams" F1 komanda pārdota amerikāņiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārā "Williams" F1 komanda pārdota amerikāņiem
Foto: Motorsport.com

Frenka Viljamsa dibinātā un savulaik lielus panākumus "Formulā 1" guvusī "Williams" komanda apstiprinājusi, ka ir pārdota amerikāņu investīciju uzņēmumam "Dorilton Capital", bet arī turpmāk saglabās savu identitāti un nosaukumu.

Jau pirms vairākiem mēnešiem "Williams" vadība atklāja, ka apsver iespēju daļēji vai pilnībā pārdot savu F1 komandu, lai beidzot atrisinātu gadiem ieilgušās finansiālās problēmas, ko tā arī nav izdevies atrisināt. Pēc tam, kad iepriekšējās divas sezonas vienība ieņēma pēdējo pozīciju Konstruktoru kausā, tās ienākumi sarukuši vēl vairāk.

Tagad "Williams" izplatījusi paziņojumu, ka komandas glābšanas stratēģiskais plāns, ko īstenot tika uzsākts maija beigās, novedis pie tās pārdošanas "Dorilton Capital". Komandas valde, ieskaitot pašu Frenku Viljamsu, šo soli esot vienbalsīgi atbalstījusi, lai nodrošinātu "Williams" ilgtermiņa pastāvēšanu un panākumus nākotnē.

Ņujorkā bāzētais uzņēmums "Dorilton Capital" līdz šim bijis iesaistīts tādās nozarēs kā veselības aprūpe, inženierija un rūpniecība.

Paziņojumā arī teikts, ka jaunie īpašnieki ciena komandas vēsturisko mantojumu, tādēļ arī turpmāk tā sauksies "Williams", kā tas bijis kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, kad vienību dibināja Frenks Viljamss un Patriks Heds. Savā pastāvēšanas vēsturē kā komanda tā piedalījusies 737 F1 pasaules čempionāta posmos, izcīnot 114 uzvaras un gūstot 312 pjedestālus. Tāpat "Williams" izdevies deviņas reizes uzvarēt Konstruktoru kausā un septiņi piloti tās sastāvā kļuvuši par F1 čempioniem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...