Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uz gaidāmo F1 posmu saņems desmit starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uz gaidāmo F1 posmu saņems desmit starta vietu sodu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta līderis Makss Verstapens šonedēļ gaidāmajā Beļģijas posmā saņems starta vietu sodu, jo komanda ieplānojusi viņa mašīnai veikt dzinēja maiņu, pārsniedzot sezonā atļauto komponenšu skaitu.

Jūnijā Kanādas F1 posmā Verstapens jau treniņbraucienos zaudēja pilnīgi jaunu motoru, kas tika neatgriezeniski bojāts. Līdz ar to jau kādu laiku bija bažas, ka "Red Bull" pilotam agri vai vēlu nāksies samierināties ar starta vietu sodu. Spānijas GP holandietis izmantoja ceturto no četriem sezonas laikā atļautajiem jaudas agregātiem, lai gan tobrīd sezona vēl nebija pat pusē.

Komanda pieņēmusi lēmumu, ka no stratēģiskā viedokļa piekto motoru būtu izdevīgāk izmantot Beļģijas posmā. Tas tāpēc, ka Spā-Frankošampas trasē ir labas apdzīšanas iespējas. Jau citus gadus bija vērojams, ka šo trasi komandas mēdz izvēlēties, lai izciestu starta pozīciju sodus. Verstapens Beļģijā startēs desmit starta vietas zemāk par kvalifikācijā izcīnīto pozīciju.

2022. gadā Verstapenam šeit izdevās uzvarēt no 14. starta vietas. Toreiz viņš bija viens no astoņiem braucējiem, kas saņēma starta pozīciju sodus par dzinēju skaita pārsniegšanu. Pirms gada čempions, arī saņēmis sodu, Spā-Frankošampā uzvarēja no sestās starta vietas. Tiesa gan, ņemot vērā "McLaren" un "Mercedes" komandu progresu, šoreiz uzvarēt no zemas starta vietas būs krietni grūtāks uzdevums. Verstapens uzvaras nav guvis jau pēdējos trīs posmus.

Otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress piekto motoru saņēma pirms Lielbritānijas GP, kur piedzīvoja sliktu kvalifikāciju un pēc jaudas agregāta maiņas startēja no beigām.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv