Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Bija sajūta, ka Verstapens sacentās ar F2 mašīnām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Bija sajūta, ka Verstapens sacentās ar F2 mašīnām"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atzinis, ka Makss Verstapens Ungārijas GP sacīkstē braucis ar tādu ātruma pārsvaru, ka šķitis, visi pārējie startē ar "Formula 2" mašīnām. Luiss Hamiltons tikmēr atzinis, ka starts gluži vienkārši padevies sliktāks, tādēļ arī tika zaudēta pirmā pozīcija.

Verstapens Hungaroringā izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas un devīto visā sezonā. Šobrīd aizvadīti 11 posmi, sezona ir tieši pusē, bet "Red Bull" pilota pārsvars kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju, komandas biedru Serhio Peresu sasniedzis jau 110 punktus. Ungārijas posmā otrais finišēja Lando Noriss no "McLaren", kuru Verstapens uzveica ar 33 sekunžu pārsvaru. Tas ir lielākais pārsvars, kas fiksēts starp pirmo un otro vietu šīs sezonas posmos.

"Tā ir meritokrātija," vērtējot to, ar kādu pārsvaru Verstapens guva uzvaru, sacīja "Mercedes" vadītājs Volfs. "Mēs atgūsimies un atkal cīnīsimies gan par uzvarām sacīkstēs, gan čempionātā, bet šodien jūs redzējāt, kāds ir Maksa ātrums. To varēja novērot jau piektdienas treniņbraucienos garo distanču simulācijās. Tas ir viņu reālais pārsvars. Ir sajūta, ka "Formula 2" mašīnas sacenšas pret vienu "Formula 1" auto. Šo tehnisko noteikumu ietvaros, viņi darbu ir paveikuši vislabāk."

Volfs turpina: "Domāju, ka šodien mums bija otrā ātrākā mašīna, ja vērtējam apļu laikus un arī to, kā Džordžam izdevās atgūties, taču mēs uz tā rēķina šoreiz nespējām dabūt ārā visu iespējamo. Bet mūsu mērķis ir tādi apļu laiki, ar kādiem brauc Makss, taču šajā brīdī tas ir ļoti tālu."

"Mercedes" pilots Hamiltons guva uzvaru kvalifikācijā, ar 0.003 sekunžu pārsvaru pārspējot Verstapenu, tomēr jau startā septiņkārtējais čempions zaudēja pozīcijas, finišā iebraucot ceturtais. Sacīkstes beigās arī izdevās pietuvoties Peresam, tomēr cīņai par trešo vietu nepietika laika. Džordžs Rasels aizvadīja neveiksmīgu kvalifikāciju un startēja tikai astoņpadsmitais, bet sacīkstē prata aizcīnīties līdz sestajai vietai.

Hamiltons pēc finiša komentēja: "Jau vairāk kā gadu neesmu savā labākajā formā un šķita, ka kvalifikācijā beidzot esmu ticis atpakaļ spēlē. Ar labāku startu mēs varējām finišēt trešie. Maksam vienkārši padevās labāks starts nekā man. Es nedaudz izspolēju riteņus un tam bija zināmas sekas. Pirmajos divos sacīkstes nogriežņos mašīna bija pārāk lēna un tai bija slikts balansējums. Bet tad beigās balansējums kļuva labāks un varēju izdarīt spiedienu uz Serhio, taču bija jau par vēlu. Skaidrs, ka mums nav pati ātrākā mašīna, bet esmu ļoti lepns par uzvaru kvalifikācijā, kur veikuma ziņā pārspējām pasaules čempionu, braucēju, kurš ir ātrākas, tāpat arī abas "McLaren" mašīnas, kas bija ātrākas par mums. Bet šī ir realitāte - mēs vienkārši neesam gana ātri. Sacensību rītā man izskaidroja stratēģiju un teica, ka būšu 0.6 sekundes aplī lēnāks par Maksu, tādēļ cīņa nebija ar viņu, bet cerēju, ka varēsim cīnīties ar "McLaren"."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs