Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoija kritizē Hamiltona vēlmi mākslīgi slāpēt "Red Bull" komandas pārspēku

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija kritizē Hamiltona vēlmi mākslīgi slāpēt "Red Bull" komandas pārspēku
Huans Pablo Montoija. Foto: Motorsport.com

Huans Pablo Montoija ar ironiju atbildējis uz Luisa Hamiltona ierosinājumu ierobežot nākamā gada mašīnu izstrādes termiņu, lai mazinātu "Red Bull" komandas dominanci F1 čempionātā.

Hamiltons uzskata, ka "Red Bull" jau pirms kāda laika varētu būt lielāko uzmanību pagriezuši nākamā gada F1 modeļa izstrādē un prognozē, ka Makss Verstapens tehniskā pārspēka dēļ iegūs arī 2024. gada titulu. Septiņkārtējais čempions gribētu, lai pie nākamā gada modeļa izstrādes turpmāk drīkstētu ķerties ne ātrāk kā noteikumos atrunātā laikā. Tikmēr Montoija atgādina, ka ilgus gadus līdzīgs pārspēks bija "Mercedes" komandai, un Hamiltons tolaik arī bija teju neuzveicams.

"Tas ir jocīgi, jo Luiss tagad nāk un stāsta, ka tas ir negodīgi," runājot ar "MyBettingSites", izteicies Montoija. "Viņš jau prognozē, ka Makss uzvarēs čempionātā arī nākamgad. Bet paskatīsimies uz periodu, kad viņš pats dominēja - vai tas biji tu, vai tā bija tava mašīna? Mēs visi priecājāmies, kad tu dominēji šajā čempionātā."

Montoija arī norāda, ka "Red Bull" inženieri gluži vienkārši labāk par citiem sapratuši, kā, atbilstoši esošajiem tehniskajiem noteikumiem, uzbūvēt visātrāko mašīnu. Tajā pašā laikā, pēc viņa vārdiem, budžeta ierobežojumi lielā mērā ir nostrādājuši, par ko liecina neprognozējamās cīņas pārējo komandu starpā.

"Ir ļoti intriģējoši, kad gaidi nedēļas nogali un nezinu, kurš ar kuru cīnīsies," saka Montoija. "Līdz šim viss bijis ļoti paredzams. Iepriekš bija "Mercedes", tad sekoja "Red Bull", pēc tam "Ferrari" un tad visi pārējie. Tagad ir "Red Bull" un visi pārējie. Bet, ja paskatāmies uz cīņu par trešo līdz divpadsmito vietu, nav ne jausmas, kas gaidāms. Pat "Williams" spēj kvalificēties desmitajā vietā, kas nozīmē, ka arī atrodas šajā cīņā. Budžeta ierobežojumi čempionātam nākuši par labu. Atstatumi ir mazinājušies. Savā ziņā šie noteikumi ir tiešām nostrādājuši. "Red Bull" spējuši spert lielu soli, strādājot pie savas mašīnas, viņi patiešām zina, ko dara un visu ir sapratuši labāk nekā jebkurš cits. Tomēr arī pārējie ir šajā burbulī, kas padara šo par lielisku motoru sportu un dod cilvēkiem iemeslu par to runāt."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 12:55, pirms 11 mēnešiem
Hamiltons toč nav tas, kurš var par šo sākt sūdzēties. Labāk būtu savu komandu turējis atbildīgu. Gan Mercedes gan Ferrari pagājušajā gadā netrāpija ar mašīnas konceptu, šogad neizskaidrojamu iemeslu dēļ izvēlējās turpināt ar tām pašām idejām, kuras izgāzās iepriekš un brīnās, ka jācīnās nevis tikai par tikšanu uz piedestāla, bet arī noturēšanos punktos. Tas viss izklausās pēc padošanās. "Mēs neesam spējīgi pieveikt RedBull tehniku + Verstappena talantu, tāpēc lūdzam, lai kāds mākslīgi viņus nobremzē"

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 14:12, pirms 11 mēnešiem
Montoija gan aizmirst, ka Mercedes dominances gados Red Bull bija tie, kas ķērās pie katra salmiņa, lai apturētu Mercedes dominanci
Respektīvi, grozies kā gribi, vienmēr būs kāds, kurš dominē un vienmēr būs kāds, kurš ierosinās visādas jocīgas lietas, lai apturētu šo dominanci. Agrāk ar idejām nāca klajā Red Bull, tagad Mercedes, varbūt pēc pāris gadiem atkal Red Bull būs tie, kas sūdzēsies par kādas komandas (piemēram McLaren) dominanci.
Tas vienkārši tā ir šajā sporta veidā

  -1 [+] [-]

, 2023-07-26 20:13, pirms 11 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Hamiltons toč nav tas, kurš var par šo sākt sūdzēties. Labāk būtu savu komandu turējis atbildīgu. Gan Mercedes gan Ferrari pagājušajā gadā netrāpija ar mašīnas konceptu, šogad neizskaidrojamu iemeslu dēļ izvēlējās turpināt ar tām pašām idejām, kuras izgāzās iepriekš un brīnās, ka jācīnās nevis tikai par tikšanu uz piedestāla, bet arī noturēšanos punktos. Tas viss izklausās pēc padošanās. "Mēs neesam spējīgi pieveikt RedBull tehniku + Verstappena talantu, tāpēc lūdzam, lai kāds mākslīgi viņus nobremzē"
Sarunāji daudz muļķību, kvai tamdēļ, ka, kad dominēja Merši tāds pārsvars viņiem nebija, turklāt katru posmu katru sezonu RBR meklēja un piedāvāja risinājumus kā maisīt Meršiem + FIA to arī darīja. Tā kā kkā neredzēju Tavu sprediķi par to, ka RBR vājuļi sūdzās...

  -1 [+] [-]

, 2023-07-26 20:20, pirms 11 mēnešiem
playthegame rakstīja: Montoija gan aizmirst, ka Mercedes dominances gados Red Bull bija tie, kas ķērās pie katra salmiņa, lai apturētu Mercedes dominanci
Respektīvi, grozies kā gribi, vienmēr būs kāds, kurš dominē un vienmēr būs kāds, kurš ierosinās visādas jocīgas lietas, lai apturētu šo dominanci. Agrāk ar idejām nāca klajā Red Bull, tagad Mercedes, varbūt pēc pāris gadiem atkal Red Bull būs tie, kas sūdzēsies par kādas komandas (piemēram McLaren) dominanci.
Tas vienkārši tā ir šajā sporta veidā
Tev taisnība, katru gadu RBR centās un arī maksima sūdzēties par Meršu ātrumu, turklāt FIA veica daudz ierobežojumus priekš Meršu idejām ik gadu. Pēdējais gads, kad fia uzdāvināja titulu maksimai bija unikāls, sezonu iepriekš pieņēma noteikumu izmaiņas pēdējā momentā, kad merši zaudēja ap 30% piespiedējspēka. Noteikumi bija laboti par labu RBR, kkā šos personāžus neredzēju pārmetot RBR un FIA šo rīcību.

Un tā ir, visos laikos ir komanda, kas dominē - vairāk vai mazāk, tāds ir F1. Ar;i meršiem bija dominācijas laiks, taču viņus mēģināja iegrožot + parsvars nebija tik liels, kā arī - divās no šīm sezonām Ferrari bija labāka un ātrāka mašīna, taču sarkanie visu kopā ar Fettelu salaida dēlī.

Tā kā tas ir normāli. Kvai Ungārijā, RBR pat neparādīja 100% sniegumu sacīkstē, maksima brauca stabili un droši nepūloties, jo viņi varēja braukt tempā, kas dotu 50-60 sek.pārsvaru finišā. To pat RBR atzina, ka maksima nebrauca max ātrumā , bet taupīja resursus.

RBR ir malači, super darbs no Ņuvija komandas, un, ja ieliktu tajā mašīna Lando, Lekleru, Hami, Alonso vai to pašu Sainzu viņi viegli uzvarētu. To ka atraduši risinājumu, caurumus reglamentā, tas ir liels darbs, kas paveikts un , protams, kā visos laikos komandas mēģinās rast veidus kā RBR bremzēt.

     [+] [-]

, 2023-07-27 09:45, pirms 11 mēnešiem
@backtofire
Nez kāpēc tad Perezs viegli neuzvar un nedominē