Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "De Vrīss bija pārāk lēns, nebija jēgas viņu ilgāk turēt komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "De Vrīss bija pārāk lēns, nebija jēgas viņu ilgāk turēt komandā"
Niks de Vrīss. Foto: Motosprort.com

"Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko atzinis, ka nebija pamata ilgāk turēt Niku de Vrīsu "AlphaTauri" komandas sastāvā, jo pilota sniegums bija pārāk vājš un neuzlabojās.

Holandiešu pilots De Vrīss vietu "AlphaTauri" zaudēja jau pēc desmit aizvadītiem posmiem. Kā vēstījām iepriekš, jau sākot ar sacīksti Ungārijā viņa vietā brauca pieredzes bagātais Daniels Rikjardo, kurš iepriekš bija "Red Bull" testpilots.

Marko atklāj, ka galvenais iemesls šādam lēmumam bija sportista nespēja progresēt, jo komanda cerēja, ka De Vrīss snieguma ziņā tuvosies savam komandas biedram Juki Cunodam.

"Mēs nolīgām Niku, jo viņš parādīja lielisku sniegumu pagājušajā gadā Moncā," intervijā holandiešu laikrakstam "De Telegraaf" sacīja Marko. "Gaidījām, ka šogad viņš būs vismaz vienā līmenī ar komandas biedru Juki, bet tā neizrādījās realitāte. Patiesībā viņš vienmēr bija 0.3 sekundes aplī lēnāks un neredzējām nekādus uzlabojumus."

Marko atzīst, ka nogaidīt ilgāk nebija nekāda iemesla: "Kaut kas bija jādara. Kāpēc gaidīt un, ko dos vēl divas sacīkstes, ja uzlabojumi sniegumā nav novērojami? Niks ir ļoti jauks puisis, bet viņam vienkārši nebija pietiekama ātruma."

Iepriekš savā karjerā De Vrīss kļuvis gan par "Formula 2", gan "Formula E" čempionu, taču saņemto iespēju F1 čempionātā viņam nav izdevies pilnvērtīgi izmantot.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs